FARKLI DİLLER ÖĞRENMEK İNSANI İYİMSERLİĞE GÖTÜRÜR

FARKLI DİLLER ÖĞRENMEK İNSANI İYİMSERLİĞE GÖTÜRÜR

Kayseri Kılıçaslan Liseleri'nin düzenlediği sempozyumda konuşan Fatih Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Li Shuzhen, ikinci hatta üçüncü dil öğrenmenin günümüzde bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

        Li Shuzhen, “Bir dil bir insandır, farklı diller öğrenildikçe kültür birikimi artar, farklı toplumlarla ilişki içerisinde bulunmak da insanı iyimserliğe iter.” dedi. Shuzhen, 21 ünsüz, 4 de ünlü harften oluşan Çince’nin sanıldığı kadar zor bir dil olmadığını ve Türkler tarafından kolayca öğrenilebileceğinin altını çizdi. Ezberlenen her kelimenin güncel hayatta sıfatlarıyla birlikte kullanılarak canlı hale getirilmesi gerektiğine işaret eden Doç. Dr. Li Shuzhen, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

        Sempozyumun ikinci bölümünde öğrencileri altı farklı dilde selamlayarak söze başlayan Fatih Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Uslu ise “Ülkemizi ve kültürümüzü dünyaya daha iyi tanıtabilmek için dil öğrenmeye çok önem vermeliyiz, şunu çok iyi biliyoruz ki gelecekte Türkçe bir dünya dili olacaktır, ancak bu süreci hızlandırmak da bizim elimizde.” şeklinde konuştu.

        Sempozyum, organizasyonu gerçekleştiren Kılıçaslan Liseleri'nin zümre başkanlarından Ersin Akrap ve Hüseyin Say tarafından konuşmacılara plaket verilmesiyle son buldu.

        Etkinliğin ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Salih Öngül, "Kılıçaslan Liseleri'nde İngilizce'nin yanı sıra Almanca ve kulüp faaliyetleri çerçevesinde de Rusça öğretiyoruz. Bu organizasyonda öğrencilerimizi, konusunda uzman kişilerle bir araya getirdik ve yabancı dil eğitiminin önemini bir kez daha vurgulamış olduk." dedi.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü