FARUK YAMAN KOLEKSİYONU´NDAN

FARUK YAMAN KOLEKSİYONU´NDAN

ESKİ FOTOĞRAFLARI İLE TARİHE YOLCULUK ?

Kayseri Kitapları Koleksiyoneri Faruk Yaman, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda Kayseri eski Fotoğrafların yer aldığı ?KAYSERİ TARİHİNE YOLCULUK? isimli sergisini törenle ilimiz sakinlerinin beğenisine sundu?
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonunda 41. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde açılan Sergi´de 70 adet Kayseri Eski Fotoğrafı sergilendi.
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı tarafından açılışı yapılan sergide Faruk Yaman fotoğraflar hakkında tek tek ziyaretçilere bilgiler vererek Kayseri şehir tarihine adeta bir yolculuk yaptırdı.
Söz konusu serginin ilk olmadığını daha önce de Kayseri Eski Fotoğrafları, Bayram Kartpostalları, Osmanlı Belgelerinde Kayseri isimli sergiler açtığını ifade eden Faruk Yaman, konu ile ilgili olarak şu açıklama da şunları kaydetti? ?60 binin üzerinde kitabı olan bir kütüphaneye sahibim. Bu kütüphanenin en değerli koleksiyonu tabi ki ?KAYSERİ KİTAP KOLEKSİYONUDUR?. Ayrıca Kayseri eski fotoğrafları, Kayseri Bayram kartpostallı, Plaklarda Kayseri Türküleri, Osmanlı belgelerinde Kayseri gibi koleksiyonlarım var. Bir şehir tarihi açısından bunlar çok önemlidir. Benim şahsi 10. Sergim olan Fotoğraflarla Kayseri tarihe yolculuk isimli bu sergim şehir tarihi, sanat tarihi ve mimarlık açısından çok önemlidir. Bu sergide 70 adet fotoğraf sergiledim. Bunun 35 âdeti ilk kez yayınlanıyor. Sergi 5 gün süre açık kalacak. Bu belge ve vesikalar aynı zamanda Kayseri´nin tapusu ve tarihidir. Kayseri tarihi ve Kayseri´nin tapusu bende desem yanlış olmaz. Bu sergi ile Kayseri kültürüne katkı sağlamak istedim. Bundan sonraki sergim ise PLAKLARDA KAYSERİ TÜRKÜLERİ isimli 56 sı taş plak olmak üzere 150 plağın yer aldığı sergim olacaktır?
Faruk Yaman açmış olduğu sergide ailesi yine yalnız bırakmadI, Annesi ve Babası ile eş ve çocukları hep birlikte sergi açılışına iştirak ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü