FARUK YAMAN VE KÜTÜPHANESİ´NE

FARUK YAMAN VE KÜTÜPHANESİ´NE

KÜLTÜR ÖDÜLÜ

Yeni Ufuklar Derneği tarafından düzenlenen ?Yeni Ufuklar 2017 yılı Türk Kültürüne Hizmet Ödül? töreninde, tarihçi İlber Ortaylı ile birlikte ?Faruk Yaman Kütüphanesi ve Kayseri Kent Hafıza Koleksiyonu?  Faruk Yaman da ödül aldı.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen ödül töreninde Faruk Yaman´a ödülünü Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkan yardımcısı Adnan Vedat KENANOĞLU takdim etti.

?2017 Yılı Türk Kültürüne Hizmet ödülünü´ almaktan sonra derece mutlu olduğunu ve ödülün kendisi ile Kayseri için çok anlamlı bulduğunu belirten Faruk Yaman, Faruk Yaman Kütüphanesinde sadece Kayseri´ye ait 6.300 civarında olmak üzere 60 binin üstünde eser bulunduğu söyledi.

Şahıs kütüphaneler içinde Türkiye´de ilk üç kişi içinde yer aldığını ve KAYSERİ KOLEKSİYONU ile de KAYSERİ KENT HAFIZA MERKEZİ olarak hizmet verdiğini ifade eden Faruk Yaman ?Faruk Yaman Kütüphanesi Kayseri için bir kaçtır. Özellikle Kayseri Koleksiyonu içinde yer alan Kayseri Eski Fotoğrafları, Kayseri Bayram Kartpostalları, Kayseri Kitapları, Kayseri?ye türkü ve şarkıların yer aldığı plak, kaset, videolar, Kayseri Osmanlı dönemi haritaları, Osmanlı Belgelerinde Kayseri, Kayseri Mutfak eşyaları, Kayseri ve yöresi kanaviçe ve el işi desen ve takımları ile Kayseri Sinema Filmleri bulunmaktadır. Kültür ve sanat değerini bilen böyle nezih bir topluluk tarafından ödüllendirilmem ayrıca bir onur kaynağıdır. Ayrıca ülke çapında Prof. Dr. İlber Ortaylı hocam ile birlikte Kayseri´de benim almam son derece anlamlıdır? dedi.

Ödül törenine aile ile birlikte iştirak eden Faruk Yaman ayrıca KAYSERİ BAYRAM KARTLARI sergisi ile büyük beğeni topladı. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi