FELAHİYE İLÇESİ´NDE

FELAHİYE İLÇESİ´NDE

KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ ÖNEM KAZANIYOR?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan Felehiye İlçesi´nde Keçi yetiştiriciliğinin her geçen gün biraz daha önem kazandığını duyurdu? Kayacan ürünlerinin daha çok kişiye sunmayı hedefleyen üreticilerin markalaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi?
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede Felehiye İlçesi´nde Keçi yetiştiriciliğinin her geçen gün biraz daha önem kazandığını vurgulayıp, bölge üreticilerinin daha fazla kitleye ürünlerini sunmak için markalaşmayı hedeflediklerinin altını çizerek şunları kaydetti?.? Kayseri´nin kuzeydoğusunda yer alan ve Kızılırmak yayı içerisinde kurulan Felahiye İlçesi, su kaynaklarının bolluğu, ekim ve dikime elverişli arazileriyle tarım ve hayvancılık alanında gelişmeler gösteriyor. Tarım ve hayvancılığın İlçe nüfusunun geçim kaynağını oluşturduğu bölgede hayvancılık sektöründe önemli adımlar atılıyor.
Özellikle büyükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ilçede keçi yetiştiriciliğinde de ilerlemeler kaydediliyor. İlçenin Karaşeyh Mahallesi´nde üretici Tuncay KARGI tarafından keçi yetiştiriciliği alanında başarılı çalışmalar yürütülüyor. Tarım alanında faaliyetler gösterirken 2012 yılında keçi yetiştiriciliğine başlayan KARGI´ya ait saanen ve malta ırklarından olmak üzere toplam 105 adet keçi bulunuyor. Otlatma sezonunda keçilerini meraya çıkararak burada süt sağım makinalarıyla süt sağımlarını yapıyor. Süt, yoğurt ve peynir ürünleri ile üretici KARGI, ürünlerini satışa sunmak amacıyla ürünlerinin daha çok kişiye ulaşması ve milli ekonomiye katkı sağlaması açısından markalaşmayı hedefliyor?
HABER : C.ÜSTEN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları