FETÖ SANIĞI BY LOCK´U İTİRAF ETTİ

FETÖ SANIĞI BY LOCK´U İTİRAF ETTİ

By lock´u kullandığını itiraf eden sanık, "Listemde iki kişi vardı. Bir kaç kez mesajlaştık.

Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)´nün kriptolu iletişim ağı olan by lock programını kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. By lock´u kullandığını itiraf eden sanık, "Listemde iki kişi vardı. Bir kaç kez mesajlaştık. Günlük yazışmalar ´nasılsın, uyandın mı, iyi misin?´ tarzında konuşmalar yaptık" dedi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada Sakarya L Tipi Kapalı Cezaevi´nde tutuklu bulunan V.S. ve avukatı hazır bulundu.

14 Kasım 2016´da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Kayseri başta olmak üzere Adıyaman, Ankara, Bursa, Elazığ, Yozgat, Konya, Bitlis, Ordu, İstanbul, Sakarya, Aksaray´da arama, yakalama ve gözaltı kararı çıkarılan 79 şüpheli arasında olan ve örgütün kriptolu iletişim ağı programını kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık V.S. mahkemede by lock indirip, kullandığını itiraf etti.

Tutuklu sanık V.S., "By lock programını telefonuma kurdum. By lock´u arkadaşımda gördüm. Play Store´de kendim yükledim. Fazlı K. isimli arkadaşımdı. Hattımı 2010´dan beri kullanırım, by lock programını ne zaman yükledim hatırlamıyorum. Listede Fazlı K. ve Mehmet Ö. vardı. Bir kaç kez mesajlaştık. Günlük yazışmalar ´nasılsın, uyandın mı, iyi misin?´ tarzında konuşmalar yaptık. Daha sonra kullanışlı bulmadığım için iptal edip, sildim. İki arkadaşı listeme nasıl eklediğimi hatırlamıyorum. Bir dönem FETÖ evlerinde kalmıştım ama ev ağabeyliği iddialarını reddediyorum. Üniversite hayatım boyunca orada kaldım. Ev ağabeylerini hatırlamıyorum. Mühendislik Fakültesi´nde okuduğum için dersler ağırdı, ben de sadece eve yatmaya giderdim. Fazlı ile Mehmet kaldığım eve gelip giderlerdi, oradan tanırım. 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetliyorum, şehitlerimize rahmet diliyorum, ben terörist değilim, tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Kasım ayına ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.


Haber Kaynak : İHA

Kaçakçılığa geçit yok: 14 şüpheli tutuklandı

1 haftada 12 kişi uyuşturucudan tutuklandı

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan 120 şahıs yakalandı

Çocuğa cinsel saldırıda bulunan şahıs 150 saatlik kamera izlenmesiyle bulundu

Motosiklet park halindeki otomobile çarptı: 2 yaralı

"Yılanlar Grubu" çetesi operasyonunda 13 tutuklama

Silahla kendini vuran engelli şahıs hayatını kaybetti

"Yılanlar Grubu" çetesi üyeleri adliyeye sevk edildi

Silahla kendini vuran engelli şahıs ağır yaralandı

Kazada yanan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Roma ve Bizans Dönemi'ne ait sikke ele geçirildi

Edanur'u öldüren katil zanlısının yargılanmasına devam edildi

Kayseri'de 6 suçtan aranan zehir taciri yakalandı

Kayseri’de trafik magandalarına denetimler devam ediyor

Kayseri'de bıçaklı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

KOM ekiplerinden kaçak silah operasyonu: 2 gözaltı