FETÖ SANIĞI İŞ ADAMI AHMET MERCAN´A TAHLİYE

FETÖ SANIĞI İŞ ADAMI AHMET MERCAN´A TAHLİYE

´BOYDAK, ÖRGÜTÜ ETKİN KULLANDI´

Kayseri´de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, terör örgütü üyeliğinden tutuklu yargılanan ve duruşmada etkin pişmanlık yasasından yararlanmak isteyen iş adamı Ahmet Mercan tahliye edildi.

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık Ahmet Mercan savunması ve tanıkların ifadeleri alındı. İlk olarak tanık ifadelerinin alındığı duruşmada Ahmet Mercan´ın tanık dinlenen oğlu H.M, ? 2011 yılı Şubat ayında ben Ankara´da üniversite öğrencisi olduğum yıllarda babam Amerika´da bir gezi programı olduğunu benim de bu geziye katılmamı istedi. Daha sonra 8 kişi Amerika´ya gittik. Memduh Boydak, Mehmet Kıranatlıoğlu, Akif isimli oturma hocası, Mahmut Nursaçan, Cihat Kitir, Halit Gazezoğlu, babam ve ben bu gezideydik. Bir otelde kaldık. Ardından Pensilvanya´ya gittik. Geziyi yapan Halit Gazezoğlu ve Memduh Boydak´tı. Pensilvanya´da Cuma namazını kıldık? dedi.

´MEMDUH BOYDAK, FETULLAH GÜLEN´İN KAŞIĞI İLE YEMEĞİN ARTANINI YEDİ´

Yemek için bir salona gittiklerini ifade eden H.M. konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Yemek yemeye gittiğimiz salonda bizden başka kimse yoktu. Tabldot tabaklarda yemek aldık. Ardından bir tepsinin içinde yemek artığı geldi. Halit Gazezoğlu tepsiyi göstererek, ?Görüyormusunuz hasta olduğu için bu kadar yemek yedi´ dedi. Ben orada şaşkınlık içerisinde kaldım ve Fetullah Gülen´i kastteğini anladım. Daha sonra Memduh Boydak, Fetullah Gülen´in kaşığını alarak yemeğin kalanını yedi. Akif hoca ve Halit Gazezoğlu da yedi. Sonra bana da yemem için ısrar ettiler ve babam devreye girdi ve ısrar etmeyin dedi. Ben tiksindim ve yemedim benden sonra da kimseye teklif etmediler ve ortam bir anda soğudu. Babam da yemedi.?

´BOYDAK, ÖRGÜTÜ ETKİN KULLANDI´

Mahkeme heyetinin söz verdiği  tutuklu süpheli ve Ahmet Mercan ise,Memduh Boydak´ın örgütü en etkin şekilde kullandığını iddia etti. Mercan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Memduh Boydak Kayseri´de, bu örgütle hem şahsını hem de ticari pozisyonu en etkin şekilde kullanarak örgüte eleman kazanımında çok etkili olmuştur. Beni de kandırmıştır. Halit Gazezoğlu bu toplanan paraların Vietnam, Pakistan, Endonezya gibi ülkelere yardım amaçlı gönderildiğini söyledi. Bilgim ve gördüğüm kadarıyla her şeyi anlattım. Melikşah Üniversitesi bu yapıya kamufle aracı oldu. Üniversitenin heybeti ve duruşu da bu yapı tarafından kullanıldı.?

´ETKİN PİŞMANLIĞIM KABUL EDİLSİN´

Melikşah Üniversitesi´nde bir süre mütevelli heyetinde yer aldığını da dile getiren Mercan, ?Genel Sekreter Veli Demirci, üniversitede çok etkindi. Rektörden daha yetkiliydi. Ama üstteki diğer şahıslar da Kayseri´nin bir numaralarıydı. Bu şahıslar Sıtkı Baş ve Memduh Boydak´tı. İzninizle bu yapının şemasını mahkemenize sunmak istiyorum. Ben bu yapının terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım. Göstermiş olduğum etkin pişmanlığın kabul edilmesini istiyorum? dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu, tutuklu sanık Ahmet Mercan´ın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi ve duruşmayı 8 Mart´a erteledi.   


Haber Kaynak : DHA

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı