FETÖ SANIĞI İŞ ADAMLARININ DAVASI

FETÖ SANIĞI İŞ ADAMLARININ DAVASI

3 NİSAN´A ERTELENDİ

KINAŞ : ?DİNİ HASSASİYETLERİNDEN DOLAYI FETÖ´YE YARDIM YAPTIM?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında eski Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz´in de bulunduğu 5 iş adamı bir kez daha hakim önüne çıktı?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada, tutuklu iş adamları Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu, Mehmet Filiz, Ahmet Türkmen ve Mehmet Fındık ile avukatları hazır bulundu.

Sanık iş adamlarından Kınaş, esasa ilişkin savunmasında, Bank Asya´ya o dönemde bir suç teşkil ettiğini düşünmediği için para yatırdığını iddia etti.  Dini hassasiyetlerinden dolayı tüm cemiyetlere olduğu gibi FETÖ´ye de yardım yaptığını anlatan Kınaş, çocuklarının ABD´de okudukları okullara bağışta bulunduğunu ve Türkçe Olimpiyatlarına sponsor olduğunu belirtti.

Sohbetlerine gittiği örgütle gönül bağı olduğunu ama örgütün hiyerarşisi içinde yer almadığını ve talimatlarıyla hareket etmediğini ileri süren Kınaş, "Silahlı terör örgütüyle hiçbir ilişkim yoktur. 2,5 yıldır tutukluyum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.

İş adamı Gazezoğlu da KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi´nin mütevelli heyetinde bulunduğunu, örgütün talimatıyla 2014 yılında Melikşah Üniversitesi adına çeşitli bankalardan 10 milyon lira civarında kredi çekildiği ve bu paranın destek amaçlı Bank Asya´ya yatırıldığı iddiasının doğru olmadığını savunan Gazezoğlu, üniversitenin ihtiyaçları ve personel maaşı için çekilen bu kredinin ödemelerinin sonradan ilgili bankalara yapıldığını iddia etti.

Mahkemeye gelen raporda iki telefon hattında örgütün gizli haberleşme programı ByLock tespit edilen, bu hatlardan birinde 408, diğerinde 48 bağlantı belirlenen Fındık da hatların kendisine ait olduğunu ancak ByLock programını indirmediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

Sanık iş adamı Filiz de örgütün sohbetlerine katıldığını belirtti. Filiz´in avukatı da müvekkilinin bu toplantılarda ayda 8 bin lira olmak üzere örgüte yıllık yaklaşık 100 bin lira yardımda bulunduğunu ifade etti.

Sanıklardan Türkmen ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatini istedi.

Tanıkların da dinlendiği duruşmada, mahkeme heyeti, sanıkların esasa ilişkin savunmalarını bitirmeleri ve kararını açıklamak üzere duruşmayı 3 Nisan´a erteledi.



Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı

Cinsel saldırı olayının şüphelisi 270 saatlik kamera kaydının izlenmesi sonucu bulundu