FETÖ SANIKLARI

FETÖ SANIKLARI

HAKİM KARŞISINDA HESAP VERDİ?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na  yönelik mücadele kapsamında  haklarında dava açılan 5 sanık hakim karşısında hesap verdi?  Sanıklar 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldılar?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu sanık örgütün mahrem imamı olduğu iddia edilen mühendis Erdinç Ç. ve Kübra G. ile tutuksuz sanıklar mali müşavir Mehmet U., Hürmet S., Hasan C. ve Zekeriya G. ile avukatları hazır bulundu.Sanıklardan iş adamı Mehmet  U. ifadesinde 40 yıldır Kayseri´de mali müşavirlik yaptığını  kaydedip,18 Mart 2015´te Kırgızistan gezini esnaf arkadaşlarıyla örgütsel amaçlı değil, turistik amaçlı gerçekleştirdiğini iddia ederek,  burada örgütle bağlantılı üniversite gezisi yaptıklarını belirtti. Mehmet  U. örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyerek  beraatini talep etti.

Sanıklardan mühendis Erdinç Ç.´de  örgütün mahrem imamı olduğu, gizli haberleşme programı ByLock´u kullandığı ve Kayseri Küçük Mustafa  bölgeden sorumlu olduğu iddialarını reddederek  1,5 yıldır tutuklu bulunduğunu dile getirip, tahliye ve beraatini istedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık Erdinç  Ç.´ye  "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 9 ay, Mehmet U. ve Kübra G.´ye  6 yıl 3´er ay, Hürmet S. Ve Zekeriya  C.´ye  örgüte yardım etme suçundan 2 yıl 1´er ay hapis cezası verdi. Heyet, sanıklardan Zekeriya Güngör´ün ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

Sanıklardan Erdinç Ç.´ye  tutukluluğunun devamına hükmeden heyet, Kübra G.´ye  ise tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.



Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi