FETÖ SANIKLARI´NA

FETÖ SANIKLARI´NA

CEZA YAĞDI?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na  ilişkin davada yargılanan 4 sanık, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldılar?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu sanık Ahmet Ö.ve tutuksuz yargılanan Salim K. ile avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Ahmet Ö.  örgütün talimatı ile Bank Asya´ya para yatırdığı, telefonunda bulunan Eagle kalıntısı ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.   Örgüte, 17-25 Aralık öncesi sempati duyduğunu, sonrasında ayrıldığını öne süren mali müşavir Ahmet Ö., tahliyesini ve beraatını istedi.

Tutuksuz yargılanan  Sanık Salim K.  de savunmasında, 1996-2016 yıllarında örgütün okullarında çalıştığını söyledi. Ailesinin geçimini sağlamak için bu okullarda görev yaptığını, başka bir gayesi olmadığını kaydeden Salim  K., beraatını talep etti.

Duruşma sonunda  mahkeme heyeti, sanık Ahmet Ö.´ye  "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay, Salim K´ya da  6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Heyet  tutuklu sanık Ahmeh Ö.´ tahliyesine hükmetti.

Öte yandan, tutuklu Mehmet ve tutuksuz eşi Hatice S.´nin  "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına devam edildi.  Sanık Mehmet S. ve avukatı salonda hazır bulunurken, Hatice S. duruşmaya katılmadı.  Hakkındaki örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyen Mehmet S. suçsuz olduğunu öne sürerek tahliye ve beraatını istedi.  Mahkeme heyeti, sanık Mehmet S.´ye  "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay, eşi Hatice S.´ye  de 6 yıl 3 ay hapis ceza verdi. Heyet daha önce hapiste geçen zamanını  göz önüne alarak tutuklu sanık Mehmet S.´nin tahliyesine  karar verdi?



Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi