FETÖ SANIKLARI´NA

FETÖ SANIKLARI´NA

CEZA YAĞDI?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında iş adamlarında yer aldığı 16 sanık hakim karşınsa çıktı? Duruşmanın sonunda sanıklara ceza yağarken, en yüksek ceza örgüte himmet verdikleri, kurban ve kurban derisi topladıkları,örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya´ya maddi destek sağladıkları iddiası ile tutuklu bulunan Korkmaz kardeşlere verildi? Nuri ve Halil Korkmaz ayrı ayrı 10´ar yıl hapis cezasına çarptırıldılar.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda görüldü. Duruşmada aralarında iş adamlarının da bulunduğu tutuklu sanıklar Halil Korkmaz, Nuri Korkmaz, Mehmet Akif Gülhan, tutuksuz yargılanan İbrahim Hakkı Gazezoğlu, Sami Gülhan, Ömer Erdoğan, Ahmet Büyükşekerci, Abdurrahman Özbahçeci, Bayram Gültekin, Ahmet Osman Başatlı, Süleyman Ünsal, Doğan Ünsal, Osman Büyükberber, Ülkü Seçilay Selman, Davut Ünsal, U.P. ve M.B. hazır bulundu. Tutuksuz sanık Nagihan Boydak ise duruşmaya Ses ve Görüntü Biilişim Sistemi aracılığı ile katıldı.

Duruşmada iş adamı M.H´nin tanık olarak dinlenmesinin ardından, savcı mütalaasını açıkladı. Önceki celse mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayan savcı, tüm sanıkların ?Silahlı terör örgütüne üye olmak´ suçundan cezalandırılmalarını, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamını ve tutuksuz sanıkların da kaçma şüphesi nedeniyle hükümle birlikte tutuklanmalarını istedi.

Mahkeme heyeti tarafından son sözleri sorulan sanıklardan Halil ve Nuri Korkmaz, örgüte himmet verdikleri, kurban ve kurban derisi topladıkları iddialarını yalanlayıp; örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya´ya maddi destekte bulunmadıklarını yönünde savunma yaptılar? 18 aydır tutuklu bulunduklarını ve suçsuz olduklarını iddia eden Korkmaz kardeşler tahliye ve beraatlerini istediler?

Örgütün okullarına çocuklarını gönderdiği, sosyal medya hesabından beğenide bulunduğu ve örgütün sohbetlerine katıldığı iddialarıyla yargılanan sanıklardan Nagihan Boydak ise örgüt üyeliği suçlaması, örgütün mütevelli heyeti toplantılarına katıldığı ve gizli tanık beyanlarında örgütte "abla" olarak görev aldığı iddialarını reddederek beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da gizli tanık beyanları, örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya´ya maddi destekte bulundukları, sohbetlerine katıldıkları ve çocuklarını bu örgütün okullarına gönderdikleri iddialarının doğru olmadığını öne sürerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti duruşmanın sonunda sanık Bayram Gültekin´e, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 4 yıl 2 ay, sanıklar Nagihan Boydak, Abdurrahman Özbahçeci, Ahmet Büyükşekerci, Ahmet Osman Başatlı, Davut Ünsal, Doğan Ünsal, Osman Büyükberber, Ömer Erdoğan, Süleyman Ünsal ve Mehmet Akif Gülhan´a 6 yıl 3´er ay, sanıklar İbrahim Hakkı Gazezoğlu, Sami Gülhan ve Ülkü Seçilay Selman´a 7 yıl 6´şar ay, sanıklar Nuri ve Halil Kormaz´a ise 10´ar yıl hapis cezası verdi.

Sanıklar U.P. ve M.B´nin delil yetersizliğinden beraatine hükmeden heyet, tutuklu sanık Mehmet Akif Gülhan´ın tahliyesine, sanıklar Nuri ve Halil Korkmaz´ın ise tutukluluğunun devamına hükmetti.



Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Soba iki kardeşi hayattan kopardı

Gece kartallarının denetimleri devam ediyor

Kayseri’de bayram tedbirleri için 365 personel ile trafik denetlemesi yapıldı

Aranması olan 9 şahıs şok uygulama ile yakalandı

Suç makinesi firariler özel harekat destekli operasyonla yakalandı

Drift atan trafik magandası hem ceza yedi hem araç men edildi

Kayseri’de silahlı kavga: 1 yaralı

"Dur" ihtarına uymayan alkollü sürücü yakalandı

Narkotik 64 şahsa yasal işlem uyguladı