FETÖ SANIKLARI´NA CEZA YAĞDI

FETÖ SANIKLARI´NA CEZA YAĞDI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması davasında ayrı ayrı yargılanan 3 sanıktan ikisine 6 yıl 3 ay, birine 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda tutuklu sanık açıkta olan askeri veteriner Caner C. tutuksuz sanık polis memuru Mehmet B. ve avukatı hazır bulundu. Yine tutuklu sanık açıkta olan eski subay Sedat D. ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık Caner C., esasa ilişkin savunmasında, 2004 yılında seviye tespit sınavları için bu örgütün dershanesine gittiğini, burada tanıştığı ?Şahin´ isimli kişiden okul tercihi için yardım aldığını, GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulu´nu kazandıktan sonra bu kişiyle Ankara´da görüşmeye devam ettiğini, kafelerde buluşarak sohbet ettiğini ve birlikte maça gittiğini anlattı.

Tayininin Kayseri´ye çıkmasının ardından ?Şahin´in de bu ile geldiğini ve kendisini "Hakan" isimli kişi ile tanıştırdığını belirten Caner C. "Hakan"ın kendisine yardımcı olduğunu, örgütsel amaçlı bir faaliyetleri bulunmadığını iddia edip, örgütün ?Mahrem İmamları´ ile ankesörlü telefonlardan ardışık aranarak görüştüğü iddiasının doğru olmadığı şeklinde savunma yaparak tahliye ve beraatini istedi.

Sanık Sedat D´ de örgütün ?Mahrem İmamlar´ ile ankesörlü telefonlardan ardışık aranarak görüştüğü iddiasının doğru olmadığını öne sürerek tahliye ve beraatini talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirilen ve örgütün mahrem yapılanmasının yer aldığı listede "SAY" kodu ile derecelendirilen sanık Mehmet B.´de suçlamaları reddederek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet B.´ye , ?Silahlı Terör Örgütü´ne üye olmak suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün, diğer sanıklar Caner C. Ve Sedat D.´de aynı suçtan 6 yıl 3´er ay hapis cezası verilerek Caner C. ve Sedat D.´nin tahliyesine hükmedildi?



Uyuşturucu ticareti yapan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

Sokak satıcılarına darbe

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası