FETÖ SANIKLARINA HAPİS CEZASI

FETÖ SANIKLARINA HAPİS CEZASI

Kayseri´de ayrı ayrı yargılanan 8 sanıktan 4´ü, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı

Kayseri´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 8 sanıktan 4´üne, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu sanık Uygar Köse, tutuksuz sanıklar Mehmet Etçioğlu, Muaz Biçer, A.E, M.E, H.E. ve H.S. ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Ali Kara ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock´u kullandığı, 859 bağlantı tespit edildiği ve örgüt ele başının talimatıyla Bank Asya´ya para yatırdığı iddialarını kabul etmeyen sanık Köse, suçsuz olduğunu öne sürerek tahliye ve beraatini istedi.

Örgütün evlerinde kaldığını ve gelen öğrencilere "abi"lik yaptığını belirten sanık Etçioğlu ise örgütün büyük bölge talebe mesulü olduğu iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Aynı örgüt kapsamında daha önce yargılanan ve aldıkları cezalar, avukatları bulunmadığı gerekçesiyle Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulan sanıklar sanıklar Biçer ve Kara da önceki savunmalarını yineledi.

Örgüt üyeliği suçlamasını reddeden iki sanık, beraat talebinde bulundu.

"Örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan sanıklar A.E, M.E, H.E. ve H.S. ise örgüt ele başının talimatıyla Bank Asya´ya para yatırmadıklarını savunarak beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Köse´ye, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün, Etçioğlu´na aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, aynı suç kapsamında yargılanan sanıklar Biçer ve Kara´ya daha önce verdiği cezaları yineleyerek, Biçer´i 7 yıl 6 ay, Kara´yı ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Köse´nin tahliyesine hükmeden mahkeme heyeti, "örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan sanıklar A.E, M.E, H.E. ve H.S´nin ise beraatine karar verdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi