FETÖ SANIKLARINA HAPİS CEZASI

FETÖ SANIKLARINA HAPİS CEZASI

3 SANIKTAN İKİSİ HAPİSLE CEZALANDIRILDI

Kayseri'de FETÖ/PDY davasında ayrı ayrı yargılanan 3 sanıktan ikisi hapisle cezalandırıldı.

4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda tutuksuz sanıklar R.E.Y, Y.U. ve S.M. ile avukatları hazır bulundu.

Gizli tanık "Garson"dan elde edilen hafıza kartı bilgilerine göre, FETÖ'ye bağlılığı bulunan ancak belli konularda eksiği olan kişilerin bulunduğu "EA" koduyla derecelendirilen ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla yargılanan daha önce Erzurum'da kaymakam korumalığı yapan sanık eski polis R.E.Y, etkin pişmanlık kapsamında bildiklerini anlattığını belirterek, beraatini istedi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesinin eksik yargılama nedeniyle bozarak, yerel mahkemeye gönderdiği dosya kapsamında yeniden yargılanan sanık Y.U. da bildiklerini anlattığını ve pişman olduğunu dile getirerek, beraat talebinde bulundu.

BİNBAŞIYA BERAAT

Aynı mahkemede yargılanan ve şu anda açıkta olan sanık binbaşı S.M. ise örgütün mahrem imamları ile 2012-2015 yılları arasında ankesörlü telefonlardan ardışık arama ile iletişim kurduğu iddialarını reddetti.

26 yıllık meslek hayatı boyunca ülkesine hizmet ettiğini savunan sanık S.M, "Terörist değilim. FETÖ/PDY terör örgütü ile hiçbir irtibatım yoktur. Üniformamı biran önce giymek ve mesleğimde terfi etmek istiyorum. Ailem mağdur oldu. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlığı kabul edilen sanık R.E.Y'ye, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Heyet, aynı suçtan yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlandırılan sanık Y.U'ya 3 yıl 9 ay hapis cezası verirken, sanık S.M'nin ise oy çokluğu ile beraatine hükmetti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi