FETÖCÜ İŞADAMLARINA OPERASYON

FETÖCÜ İŞADAMLARINA OPERASYON

11 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI?

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince terör örgütüne ´Himmet´ adı altında yardım sağladıkları belirlenen 11 esnaf ve işadamı hakkında yakalama kararı doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler yakalanarak haklarında işlem başlatıldı?

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´nın koordinesinde Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ´nün Kayseri´deki iş adamlarına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 11 kişinin yakalandı. Operasyonla ilgili Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada "Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde FETÖ´nün Kayseri´de esnaf ve iş adamlarına yönelik alınan ifadelerde ve yapılan çalışmalarda, FETÖ´nün Kayseri´deki esnaf ve iş adamı yapılanmasında yer aldıkları ve yine örgüt içerisine yer alan bir kısım esnaf ve iş adamları ile birlikte terör örgütünün sohbet imamları tarafından organize edilen toplantılara katıldıkları, örgüte himmet, burs, bağış gibi yardım adı altında finansman sağladıkları, bir kısım şüphelilerin terör örgütüne ait vakıf, dernek ve diğer tüzel kişiliklerde üyelik kaydının ve görenlerinin olduğu gibi kurucu üyeliklerinin de bulunduğu, terör örgütü elebaşının örgüte ait Bank Asya Katılım Bankasına destekte bulunulması adına yaptığı çağrı sürecinde hesap açtıkları veya mevcut hesaplarına hayatın olağan akışından farklı miktarlarda para yatırmak suretiyle destekte bulundukları, yine bir kısım şüphelilerin haklarında soruşturma/kovuşturma yürütülen esnaf ve iş adamlarıyla ve örgüt içerisinde imam olarak görev alan şahıslarla muhtelif tarihlerde gruplar halinde yurtdışına gidip geldikleri, çocuklarının terör örgütü bünyesindeki okullarda öğrenim gördüğü yönünde bilgiler bulunan, aralarında Kelebek Mobilya, Niyazlar İnşaat, Miraboğlu İnşaat, Toyota Aksoy Plaza, Delikan Petrol ortaklarının da bulunduğu haklarında arama kararı verilen 11 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalara başlanılmıştır." İfadesi kullanıldı?

Terör örgütüne ´Himmet´ adı altında yardım sağladıkları belirlenen 11 esnaf ve işadamı hakkında yakalama kararı doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda şahılar yakalanarak emniytettesorgıya alındı? Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından hakim karşısına çıkartılmak üzere adliyeye sevk edilecek olan şahısların isimleri şöyle sıralandı? H.B., İ.G., Ş.M., A.G., C.E., M.H., Ş.G. İ.A, M.Y,M.K, S.D?

Öte yandan emniyet kaynakları operasyonun şahısların kendilerine yönelik olduğunu, adı geçen şirketlere yönelik herhangi bir işlemin söz konusu olmadığını belirtiler?



Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi