FETÖ´DEN AYRILMAMAM İÇİN KUR-AN´A EL BASTIRDILAR

FETÖ´DEN AYRILMAMAM İÇİN KUR-AN´A EL BASTIRDILAR

Kayseri´de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan iki sanık, etkin pişmanlıkta bulunarak örgütün iç yüzünü anlattı

Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan iki sanık, etkin pişmanlıkta bulunarak örgüt hakkında bildiklerini anlattı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı yargılanan tutuksuz sanıklar açıkta olan üsteğmen Ş.K. ve üniversite öğrencisi M.S. ile avukatları hazır bulundu.

Etkin pişmanlıkta bulunan Ş.K, 2007 yılında Ordu´da ortaokul 8. sınıfta okuduğu dönemde ailesinin maddi imkanlarının yetersiz olması nedeniyle bu yapının evinde kaldığını, bu dönem üniversite öğrencisi M.A´nın kendisiyle ilgilendiğini söyledi.

İstanbul´da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kuleli Askeri Lisesi´ni kazandığını anlatan Ş.K, şunları kaydetti:

"Benden sorumlu olan örgüt abisi M.A, 2-3 haftada bir benimle görüşmeye gelirdi. Peşimi bırakmadı, böyle bir yapı olduğunu bilmiyordum. İkinci sınıfta Bursa´da bulunan Işıklar Askeri Hava Lisesine geçiş yaptım. Bu kişi burada da peşimi bırakmadı. Ankesörlü telefondan arayarak ve okula gelerek benimle görüşmek istiyordu. Görüşmek istemediğimi söylediğimde, ´Komutanları arar seni ihbar ederiz. Cemaatle bağlantını anlatırız. Seni okuldan atarlar, tazminat ödemek zorunda kalırsın.´ diyerek beni tehdit ettiler. Örgütten ayrılmamam için Kur´an-ı Kerim´e el bastırdılar."

İstanbul Hava Harp Okulunda okuduğu dönemde ise kendisinden sorumlu M.A´nın, bu görevi Kaan isimli birine devrettiğini ifade eden Ş.K, "Son görüşmemizi 2015 Nisan ayında yaptık. Darbeye kadar benimle görüşmeye çalıştılar. Bu süreçte okuldan ayrılmak istedim. Çünkü üzerimde ağır bir yük olmaya başladılar ama tazminat nedeniyle ayrılamadım." diye konuştu.

Sanık üniversite öğrenci M.S. ise savunmasında, etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyledi.

Erzurum´da 2011 yılında Atatürk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü´nü kazandıktan sonra ailesinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle daha önce gittiği dershanenin yönlendirmesiyle örgüte ait bir eve yerleştirildiğini belirtti.

Örgütün askeri yapılanmasında öğretmen olarak yer alarak "ev abiliği" yaptığını ve sorumluluğu altında iki öğrenci bulunduğunu kaydeden M.S, bu sürece ilişkin bildiklerini anlattı.

M.S, tanıdığı örgüt mensubunun isimlerinin yer aldığı yazılı savunmayı mahkemeye sundu.

Mahkeme heyeti, sanığın yazılı savunmasında ismini verdiği örgüt mensuplarının teşhisi için emniyete gitmesine karar verdi.

Heyet, iki duruşmayı da eksikliklerin giderilmesi için erteledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi