FETÖ´DEN YARGILANAN İŞ ADAMINA

FETÖ´DEN YARGILANAN İŞ ADAMINA

ETKİN PİŞMANLIK İNDİRİMİ UYGULANDI

Aralarında Boydak kardeşlerin de olduğu 68 sanığın yargılandığı davanın son celsesinde  dosyası tefrik edilerek tek başına yargılanan tutuksuz sanık iş adamı İsmail T. ?ye  etkin pişmanlık indirimi uygulandı? Tutuksuz olarak  yargılanan iş adamı  İsmail T. ?nin  1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ; hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek  ertelendi?

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ile örgütün sözde  ?İl İmamı´ Sıtkı Baş´ın da aralarında yer aldığı 68 işadamı hakkında hazırlanan 771 sayfalık iddianameli davanın 23 Ekim´de görülen son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti.

Tefrik edilen dosya sonrası 771 sayfalık iddianamede ´Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma´ suçundan yargılanan işadamı İsmail T. ve avukatı hazır bulundu.

Etkin pişmanlıkta bulunan  tutuksuz sanık İsmail T. 17-25 Aralık´tan kısa süre sonra oturmaları bıraktığını ve 2016 yılının başında GESİAD´dan istifa ettiğini söylerken, İsmail T.´nin avukatı ise müvekkilinin Kayseri´de Sıtkı Baş´tan sonra il imamı olarak atanan kişiyi teşhis eden ilk kişi olduğunu belirterek, İsmail T.´nin etkin pişmanlık ifadesinde Emniyet´e çok faydalı olacak bilgiler verdiğini anlattı.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık İsmail T.´ye etkin pişmanlık hükümleri göz önünde bulundurularak 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, bu cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.



Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı