FETÖ´DEN YARGILANAN ÜNLÜ İŞADAMLARINA CEZA YAĞDI

FETÖ´DEN YARGILANAN ÜNLÜ İŞADAMLARINA CEZA YAĞDI

KILIÇASLAN VAKFI YÖNETİCİLERİNE CEZA

Kayseri´de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında işadamlarının da bulunduğu 2´si tutuklu 6 sanığa 2 yıl 1 ay ile 11 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Necmi Somtaş ve Hacı Osman Büyükata ile tutuksuz sanıklar Mehmet Karakaya ve Nurullah Sarıöz hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan, hem davacı hem de sanık olan Kılıçaslan Vakfı kurucu üyesi Yılmaz Akansu duruşmaya katılmazken, vakıf yöneticilerinden Arap Ali Aksoy ise kayınvalidesinin ölümünü mazeret göstererek duruşmaya katılmadı. KHK ile kapatılan Kılıçaslan Eğitim Vakfının yöneticilerinden olan Necmi Somtaş, "Devletime karşı boynum kıldan incedir. Bilmeden aldatıldıysam, çok pişmanım. Maddi ve manevi bir çok zararım oldu. Yeteri kadar tutuklu kaldığımı düşünüyorum ve beraatımı istiyorum" dedi.

FETÖ´ye dini ve milli duygularından dolayı girdiğini iddia eden Kılıçaslan Vakfı üyelerinden tutuksuz sanık Mehmet Karakaya ise, "Malum yapıya milli ve dini duygularımla dahil oldum. Yılmaz Akansu Kayseri imamı Sıtkı Baş ile güç mücadelesinde olduğu için  kendisini dışlanmış hissederdi. Yılmaz Akansu 1984´te Fethullah Gülen´i evinde ağırladığını ve Fethullah Gülen´in kendisine, ?Buralar sana emanet? dediğini sürekli anlatarak, kafamızı şişirirdi. Örgütün üyesi veya sempatizanı değilim. 17/25 Aralık´tan sonra da bu yapıyla olan ilişkimi tamamen kestim. Beraatımı istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu, ´Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan´ tutuklu sanıklardan Necmi Somtaş´ı 11 yıl 3 ay, Hacı Osman Büyükata´yı ise, 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, tutuksuz sanıklardan Arap Ali Aksoy hakkında ?Özel belgede sahtecilik suçundan´ 1 yıl 15 gün hapis cezası verirken, bu cezanın hükmün açıklanmasının geriye bırakılması şartıyla ertelenmesine karar verdi. Heyet, aynı sanık hakkında ?Silahlı terör örgütü üyeliği suçundan´ 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve yaşı gereği tutuksuzluk halinin devamına karar verdi. Tutuksuz sanıklardan Kılıçaslan Eğitim Vakfı kurucu üyesi olan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Yılmaz Akansu´nun ise, ?Silahlı terör örgütü üyeliği suçundan´ 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına, sanığın 83 yaşında olması nedeniyle cezanın ertelenmesine karar verildi. Aynı mahkeme tutuksuz yargılanan sanıklar, Mehmet Karakaya ve Nurullah Sarıöz´ü ise, ?Örgüte yardımda bulunma eylemlerinden´ dolayı, 2´şer yıl 1´er ay hapis cezasına çarptırdı.


Haber Kaynak : DHA

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi