FETÖ´NÜN MAHREM İMAMLARI

FETÖ´NÜN MAHREM İMAMLARI

10´AR YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, örgütün  ?Askeri Mahrem İmamı´ oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanığa ayrı ayrı 10 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar S.K., Y.D. ve S.Ö. ile avukatları hazır bulundu.  Tutuklu sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, beraat ve tahliyelerini talep ederlerken ;  mahkeme heyeti  yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar S.K., Y.D. ve S.Ö.´ye örgütün mahrem yapılanmasında olduklarından hareketle  ´Silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan ayrı ayrı 10 yıl hapis cezası vererek, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen davalarda ise  tutuklu sanık Rahim S., tutuksuz yargılanan Osman Ö., Aziz C. ve Halit S.ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Nevriye S. ise duruşmaya katılmadı?   Kanun Hükmünde Kararname  ile kapatılan Kimse Yok mu Derneğinin üyesi iş adamı Osman Ö., hayatı boyuncu örgüt liderini merak edip de Amerika´ya gitmediğini belirtip, örgüt  üyeliği suçlamasını  reddederek beraatını istedi.

İş adamı Azizi C.´de  17-25 Aralık sürecinden sonra bu dernekten istifa ettiğini, Allah rızası için yardım amaçlı gittiğini, evinde bulunan bir dolarlık 2 banknotun, 8 yaşındaki çocuğunun kumbarasından çıktığını öne sürerek, beraatını talep etti.  

Örgütün çeşitli okullarında öğretmen olarak görev yapan Rahmi  S. ise ByLock´u kullandığı iddiasını reddederek tahliyesini ve beraatını istedi.

Sanıklardan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Halit S.´de  hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, Rahim S.´ye  ?Silahlı terör örgütüne üye olma´  suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün, Osman Ö., Aziz  C. ve Nevriye S.´ye  6 yıl 3´er ay hapis cezası verdi. Rahim S.´nin  cezaevinde kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine hükmeden heyet, sanıklardan  Halit S.´nin  da hakkında isnat edilen suçlamaların 17-25 Aralık süreci öncesine dayalı olması nedeniyle delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Öte yandan 4. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Sedat  K., Yasin D.  ve Semih Ö.haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.



Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı