FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

‘GELECEĞE BİR NEFES’ KAPMASINA KAYSERİ’DEN TAM DESTEK

Recep Tayyip Erdoğan'ın himayeleri Türkiye'de 11.11.2019 tarihinde saat 11: 11'de yıldıztı verilen 11 Milyon Fidan Dikim Etkinliği. Belediyeler, Üniversiteler, kurumlar ve kuruluşlar ile vatandaşlar 500 Bin'den fazla fidan dikti.

GELECEĞE BİR NEFES DE SARIMSAKLI'DA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Geleceğe Nefes etkinliğinin yanı sıra sıralı Sarımsaklı Barajı'nın de fidan dikimi gerçekleştirdi. Geçen yıl 10 bin fidanın dikildiği Sarımsaklı Barajı çevreine bu yıl 11 yıl fidanın dikimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ağaca sahip çıkmanın geleceğimizi garanti ediyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Akçatepe'de yapılan fidan dikimi töreninin olduğu yerlerde Sarımsaklı Barajı'na geçerek fidan dikmeye devam etti. Başkan Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi'nce etkinleşerek katlanarak vatandaşlarla birlikte fidan dikti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, ağacın sevmenin ve sahip çıkmanın geleceği garanti hedefi onayı vurguladı Başkan Memduh Büyükkılıç, bu anlayışla çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Geleceğe Nefes için Kayseri'de diktiği 500 bin fidana ilave olarak Sarımsaklı'da 11 bin fidanı toprakla buluşturduklarını dile getiriyor.

GELECEĞE NEFES İÇİN 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın saat 11.11’de 11 milyon fidanın dikilmesi için Türkiye’de “Geleceğe Nefes” adı altında fidan dikimi, Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi'nde yapıldıildi.

Fidan dikim programı AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, yurttaş ve vatandaşlar katıldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, dedi:

“11 Kasım’da milli milliyetçilik günü'nde Mimarsinan Mahallesinde 5 bin fidanımızı geleceğe nefes olmak ümidiyle toprakla buluşturduk. Hedefimiz, yemyeşil bir Türkiye’de ortaya çıkarmak. Bir insanın doğası ve insanlığın bırakacağı en kıymetli hazine ağaçtır. Geçtiğimiz ay Yalova ve Bursa'dan 13 bin fidan ve ağaç aldık. İnşallah mevsimine uygun olarak zamanında da kısa zamanda toprakla buluşturacağız. Daha yeşil bir Melikgazi için ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bundan sonrada toplu fidan dikim programlarımız sürecek. Unutmayalım ki bugün dikilen bir fidan, yarın geleceğiimize nefes olacaktır. Bu projenin hayata geçmesi rekorda bir ağaçlandırma ile milyonlarca fidan dikildi. Bu kampanyanın hayata geçmesinde destek veren herkese teşekkür ederim. ”

TALAS'TAN GELECEĞE KAMPANYASINA TAM DESTEK'E İHTİYACI VAR

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde başlattığı  “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası kapsamında ülke genelinde eş zamanlı olarak 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Talas Belediyesi’nin de katıldığı kampanyada Talas’ın Çatakdere Mahallesinde 11 bin 111 fidan dikildi.

Türkiye genelinde yoğun ilgi gören “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasına Talas Belediyesi de katılarak 11 bin 111 fidanı toprakla buluşturdu. 11 Kasım saat 11.11’de başlayan etkinliklerde Talas’ın Çatakdere Mahallesinde 7 okuldan bin beş yüz öğrenci ve gönüllülerin katılımıyla fidanlar geleceğe nefes vermek için dikildi.

Çatakdere Mahallesinde yer alan Talas Belediyesi’ne ait 146 bin metrekarelik alanda gerçekleşen fidan dikimi etkinliğine katılan vatandaşlara Talas Belediyesi tarafından teknik ekip ve araç gereç temininin yanı sıra ikramlarda da bulunuldu.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Talas Belediyesi’nin de destek verdiği “geleceğe nefes ol” kampanyasına katılan vatandaşlar, öğrenciler ve öğretmenler daha yeşil bir Talas için yaptığı çalışmalarından dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. Talas Belediyesi’nin kampanyaya verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Başkan Yalçın’ın göreve geldiği günden beri yeşil Talas için çalışan biri olduğunu ve bu hizmetlerin ilçenin geleceğine önemli katkılar sağladığını söylediler.

ATATÜRK ANISINA FİDAN DİKTİLER

Hacılar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına ‘Tutunacak Dalınız Olsun’ sloganıyla çam fidanı dikimi, pelit ekimi ve doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik Kayseri ve Hacılar Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda doğasever katıldığı etkinlik öncesi Gökhan Beyoğlu program hakkında bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Böyle güzel güneşli bir Pazar gününde sizin de Pazar gününüzü bu şekilde değerlendirmenizden dolayı çok mutlu oldum. Keyif aldım. Birlikte yüz fidan 5 bin meşemizi toprakla buluşturacağız. Hepinize kolaylıklar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu vesileyle de Ulu Önder Atatürk’ümüzü de saygıyla, rahmetle şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan doğaseverler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nı okudular. Sakar Çiftliği Mahallesinde gerçekleştirilen programda doğa yürüyüşünün ardından 100 fidanın dikiminin yanı sıra 5 bin adet pelit ekimi yapıldı.

Programın sonunda etkinliğe katılan doğaseverlere sucuk ekmek ikramında bulunuldu.

HACILAR'DA YARININ NEFESİ İÇİN 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan ve 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu “Bugün Fidan Yarın Nefes” kampanyası kapsamında Hacılar’da da 2 bin fidan dikildi.

Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Hacılar Serçer Yaylasında düzenlenen programa Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Belediye Başkanı Özdoğan, ilçe protokolü, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Haluk Sezen’in saat: 11.11’de start vermesiyle birlikte genç, yaşlı tüm katılımcılar “Bugün Fidan Yarın Nefes” diyerek fidanları toprakla buluşturdu.

DEVELİ'DE 20 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Geleceğe Nefes 11 milyon fidan projesi kapsamında Develi ilçesinde saat 11.11'de 20 bin fidan toprakla buluştu.

Develi'de Bayrak Tepe ve Aksu Mesire alanına 20 bin fidan, saat 11:11 de siren sesi ile birlikte binlerce kişi fidanları aynı anda toprakla buluşturuldu. Fidan dikme etkinliğine Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile öğrenciler ve 7'den 70'e bir çok vatandaş katıldı.

"Tek temennimiz bu dikilen fidanların ilerde ağaç olması" diyen Develi Kaymakamı Murat Duru "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti Tarım ve Orman Bakanlığımızın organizasyonunda 81 İlimizde 959 İlçemizde aynı anda saat 11:11 de 11 Milyon fidanı toprakla buluşturma organizasyonu kapsamında, Develi olarak 20 bin tane fidanı bayrak tepemizde ve Aksu mesire alanında toprakla buluşturuyoruz. İnşallah bu diktiğimiz bütün fidanların hepsinin tutması ve ilerde ağaç olması tek temennimiz. Tabi ki yeşil bir Türkiye gelecek nesillerimiz için, hava için, sağlığımız için, doğal güzelliklerimiz için yeşil bir Türkiye bırakmak için bu organizasyona Develi olarak, Kaymakamlık olarak, Belediye olarak, Sivil Toplum Kuruluşları olarak, bütün Siyasi Parti İlçe Başkanlarımız, bütün Develi halkı ve öğrencilerimizle biz bu organizasyona katıldık ve ziyadesiyle katılmaktan mutlu olduk. 20 bin fidan Develimize, Ülkemize, Milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar "Bugün Develimiz adına da çok güzel bir gün Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 11 Milyon fidan bugün şu saatlerde Türkiye'nin her tarafında toprakla buluşuyor. Bizde Develi olarak binlerce kişiyle tören alanımıza gelerek 20 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz, şuanda da yaşlısından gencine bir çok Develili hemşehrimiz ağaç dikmeye devam ediyorlar. Bu güzel etkinliğe başlarken güzel bir slogan vardı "önce fidan, sonra nefes" diye bizde gelecek kuşaklara daha güzel daha yeşil bir Develi bırakmak adına bu etkinliği önemseyerek güzel bir faaliyete imza atmış olduk ve 20 bin fidanı Develimiz adına toprakla buluşturmuş olduk. Tabi bundan sonrada bunu koruyacak gözetecek ve güzel bir şekilde büyümesini sağlayacak olanlar yine biziz, o yüzden bizi izleyen tüm hemşehrilerim bu diktiğimiz fidanları korumalarını rica ediyorum. Buraya kadar gelen bizleri yalnız bırakmayan 7 den 70 e tüm kurum ve kuruluşlara huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

BÜNYAN 10 BİN FİDANLA GELECEĞE NEFES OLDU

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yurt genelinde Geleceğe Nefes seferberliği kapsamında 11 Kasım tarihinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen fidan dikme etkinliği Bünyan'da da saat 11.11'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Etkinlik Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımlarıyla Mehmet Özcan Hatıra Ormanında gerçekleşti. İlçede etkinlik alanında 2 bin ilçe genelinde ise toplamda 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede;"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde #GeleceğeNefes teması ile ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü'nde Mehmet Özcan Hatıra Ormanımızda 2 bin fidanı Kaymakamımız Sayın Ömer Şahin, ilçe protokolümüz ve hemşehrilerimizin yoğun katılımlarıyla toprakla buluşturduk.İlçe genelinde ise tüm mahallelerimizde toplamda 10 bin fidanı toprakla buluşturduk. Başlatılan bu güzel etkinlik sayesinde daha yeşil bir Bünyan, daha yeşil bir Kayseri, daha yeşil bir Türkiye olmasını umut ediyor, geleceğimize nefes olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha ilçemizdeki orman alanın oluşturulmasına vesile olan eski Belediye Başkanlarımızdan Mehmet Özcan'ı rahmetle anıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin ise ağaçlandırma çalışmalarının her yıl artarak devam edeceğini belirterek emeği geçen Belediye Başkanlığına ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

KAYSERİ OSB’DEN GELECEĞE NEFES SEFERBERLİĞİ’NE 500 FİDANLA DESTEK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 11 milyon fidan dikimi kampanyasına Kayseri Organize Sanayi Bölgesinden 500 fidanla büyük bir destek geldi.

Organize Sanayi Bölgesi Kuyucak Mevkisinde saat 11.11 de düzenlenen törenle 500 adet Toros Sediri fidanı dikildi.

Fidan dikimine Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Yönetim kurulu üyesi Şaban Andaç, Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Katırcıgil, Genel Sekreter Adil Özhan, Birim Müdürleri ve Özel Kayseri OSB Teknik Koleji öğrencileri katıldı. 

KAYSERİ ŞEKER, “BU GÜN FİDAN YARIN NEFES”  KAMPANYASINA 5 BİN FİDAN İLE KATILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan  Geleceğe Nefes için 11 Kasım'da 11 milyon fidan dikimi kampanyasına Kayseri Şeker 5 bin fidan ile katkı sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak için tüm vatandaşlarımızın güçlü desteklerini bekliyoruz dediği ve Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geleceğe nefes hareketinin başarıya ulaşması için toplumun da projeye sahip çıkması gerektiğini belirterek Kampanya kapsamında üç saat içerisinde 11 milyon fidan dikimiyle Guiness Rekorlar Kitabı’na da girilmeye de çalışılacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadı ile “Geleceğe Nefes kampanyası” başlatılmıştı.

HAK-İŞ YÜZLERCE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanlığına bağlı sendika üyeleri Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan' kampanyası dahilinde yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik Tarım ve Orman Bakanlığının 'Geleceğe Nefes Fidan Dikim Kampanyasına' konfederasyon olarak destek verdiklerini belirterek; "Gerçekleştirilecek kampanyayı daha önceden tüm üyelerimize haber vermiştik. Konfederasyonumuza bağlı sendikaların şube başkanları da üyelerine duyuru yaparak birçok üyemizin programa katılmasını sağladı. Bize gösterilen bölgeye de çok kısa zaman içerisinde yüzlerce fidanı toprakla buluşturduk. İnşallah diktiğimiz tüm fidanlar tutar ve geleceğimize nefes olur” dedi.

GELECEĞE NEFES OSB TEKNİK KOLEJİ

Türkiye genelinde başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyasına bir destekte OSB Teknik Kolejinden geldi.

Türkiye'nin geleceğine yön verme konusunda onlarla bağlantıya devam et ve onu sırayla getirerek OSB Teknik Koleji'nin bu kez de bulunduğuyle fidan dikerek Geleceğe Nefes oldu. Ahmet Evrensel ve Beden Eğitimi Öğretmeni Hazal Tek eşlemeyi 30 öğrenci OSB ağaçlandırma ortamında fidan dikerek daha yeşil bir Türkiye için ter döktü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Müdür Yardımcısı Ahmet Evrensel “bu ulvi görevde okulumuzu temsilen burada bulunmaktan gurur duyduk. Temenni ederim ki “Geleceğe Nefes” kampanyası daha da büyüyerek devam etsin. Biz OSB Teknik Koleji'nde istediği şekilde ayarlamak istediğimde her zaman hazır hazırız ”dedi.

ERÜ'DE “GELECEĞE NEFES” FİDANLAR DİKİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü düzenledi “Geleceğe Nefes” düzenledi fidan dikme kampanyasına Erciyes Üniversitesi de destek verdi.

Türkiye’de saat 11.11’de eş zamanlı olarak oturum açma kampanyası yerinde, merkez kampüsteki Spor Bilimleri Fakültesi futbol sahası arkasında alana Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Genel Sekreter Murat Yenişu, fakülte dekanları, genel sekreter yardımcıları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci fidan dikti.

Ekinlikte konuşan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde inşallah bugün 11 milyon ağaç dikilecek. Bizde Erciyes Üniversitesi olarak öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle birlikte kampüsümüz içerisinde fidan dikiyoruz. Çok güzel bir etkinlik. Çünkü geleceğe nefes bir fidan etkinliği adını verdik bu etkinliğimize. Biz geleceğimiz için bunları yapmak zorundayız. Yeşil bir Türkiye, Yeşil bir Kayseri bırakmak istiyoruz” diye konuştu.

Etkinlik, çok sayıda fidanın toprakla buluşturulmasının ardından sona erdi.

NNYÜ’DEN  “GELECEĞE NEFES” SEFERBERLİĞİNE TAM DESTEK

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ), Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda,Milli Ağaçlandırma Gününde gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” seferberliğine,Üniversite kampüs alanına 1600 fidanı toprakla buluşturarak katıldı.

"Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11.11.2019 tarih ve saat 11:11 itibarıyla 11 milyon fidan Türkiye'nin 2023 ayrı noktasında toprakla buluşturuldu. Fidanların toprakla buluşturulduğu 2023 noktadan biri olan NNYÜ Kampüsünde düzenlenen fidan dikme etkinliğine Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz, Dekanlar, Enstitü Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılarak fidan diktiler. Özenle dikilen fidanlara daha sonra can suyu verildi.

Mehmet Alçı İlköğretim Okulu 3. Sınıfta okuyan Yavru Tema öğrencilerinin de NNYÜ Genç Tema Kulübünün davetlisi olarak katıldığı ve fidan diktiği etkinlikte, toplam 1600 fidan toprakla buluşturuldu.

KAYÜ, “GELECEĞE NEFES OL” FİDAN DİKME KAMPANYASINA DESTEK VERDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat:11.11’de Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikme kampanyasına bir destek de Kayseri Üniversitesi verdi.

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Genç TEMA Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, ERÜ 15 Temmuz Yerleşkesi ağaçlandırma alanına çok sayıda fidan dikildi.

Fidan dikme etkinliğine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, çok sayıda akademik personel ve öğrenci de katkı verdi.

Derviş Boztosun, Orman Genel Müdürlüğü'nde “Geleceğe Nefes Ol” sloganı ile başlatılan fidan dikme kampanyasına üniversite olarak destek verdikten sonra mutlu olduklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı Boztosun, gerek üniversitelerinin, gerekse üniversitelerinin bu günlerde faaliyet göstereceği gelecek öğrenci kulüplerinin, ağaçlandırma kampanyalarının sürekli destek alacağını belirtti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"