FİLİSTİN TANITIM GÜNÜ ETKİNLİĞİ

FİLİSTİN TANITIM GÜNÜ ETKİNLİĞİ

GÜVEN: ?BİZ, İSLAM DAVASINI YİTİRDİĞİMİZ AN FİLİSTİN DAVASINI DA YİTİRMİŞ OLURUZ?

İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi´nde (ERÜ) Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü, Filistinli Öğrenciler Derneği ve Medeniyetin Burçları Derneği tarafından düzenlenen ?Filistin Tanıtım Günü ? etkinliğine katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Güven, ?kısa bir tarih turu yapmak istiyorum. Peygamberimiz (s.a.s.)´in vefatından sadece 4 yıl sonra Hz. Ömer tarafından İslam topraklarına katılan, fethedilen, Mescid-i Aksa´nın da içerisinde bulunmuş olduğu Filistin toprakları defalarca işgale uğradı. 1187 yılında İslam Ümmetinin bir yiğidi olan Selahaddin-i Eyyûbi haçlılardan orayı temizledi. Ardından tekrar işgaller oldu. 1516 yılında Yavuz Sultan Selim, Müslümanların halifesi olarak Filistin topraklarını tekrar fethetti. 1516´dan 401 yıl sonra 1917´de Filistin topraklarımız tekrar Müslümanların hükümranlığından alındı. Şu anda 2019 yılındayız. 102 yıldır Filistin toprakları işgal altındadır. Bu sebeple şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Filistin 4. fatihini bekliyor. Ama bu fethi gerçekleştirecek yiğitler öncelikle yüreklerinde Filistin davasını öldürmemeleri gerekiyor. Bir dava ruhlarımızda ve benliklerimizde o davayı bitirdiğimiz zaman ölür. Bu sebeple sadece Filistin´de oturan Filistinli kardeşlerimiz değil, İslam dünyasının dört bir tarafında, nerede olursa olsun Filistin davasıyla yatıp kalkan, Filistin davasını gönüllerine nakşeden gençlik gerekiyor. İşte bu gençliğin bir nişanesi olarak sizleri karşımda görüyorum, hepinize teşekkür ediyorum.

BİZLER ÖNCELİKLE BİRLİK VE BERABERLİK KENDİ İÇİMİZDE SAĞLAYACAĞIZ

Adının Müslüman olması, adının Filistinli olması, adının Türk, Kürt, Arap olması bir şey değiştirmiyor; içimizden hainler devşiriyorlar. Unutmayalım, 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirenlerin en çok gidip geldikleri yer Birleşik Arap Emirlikleri idi. Birleşik Arap Emirliklerinde görüştükleri kimse bir Filistinli idi: Muhammed Dalhan. Bunu hepiniz biliyorsunuz. İçimizden hainler devşiriyorlar. Açık yüreklilikle söylememiz gerekiyor. İhanetlere karşı koyabilmenin yolu başta Filistinli kardeşlerimizin FKÖ ve HAMAS olarak ayrılmamasında yatıyor. Şu salonda hem FKÖ´ye, hem de HAMAS´a ya da diğer İslami gruplara, en geniş anlamıyla Filistin davasını savunan bütün gruplara mensup olan kardeşlerimizin oluğuna inanıyorum. Bizler öncelikle birliği ve beraberliği kendi içimizde sağlayacağız. Sonra da İslam ülkeleri birbirlerine el verecekler ve bu şekilde birbirimize güç sağlayıp yükseleceğiz. Ama öncelikle kendi aramızda birlik ve beraberliğimiz olacak.

Filistin sadece Filistinlilerin değildir. Filistin Müslümanlarındır. Eğer biz İslam davasını yitiriyorsak, Filistin diye de bir davamız yok demektir. Onun için dünyanın neresinden olursa olsun başta siz Filistinli kardeşlerim, sonra da Filistin davasına gönül veren kardeşlerim önce İslam davasına gönül vermeliler. Çünkü bizleri bir araya getiren ve bizlere Filistin´i ve Mescid-i Aksa´yı kutsal kılan Rabbimiz´dir. Rabbimiz´in davasına hizmet etmiyorsak Filistin davasına da hizmet etmiyoruz demektir. Biz, İslam davasını yitirdiğimiz an Filistin davasını da yitirmiş oluruz. Bu sebeple her bir bireyin Filistin davasından bahsederken İslam davasına sahip çıkması gerektiği kanaatindeyim.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler son yıllarda özellikle ülkemiz gençlerinin Filistin davasını daha iyi anlayabilmeleri için kitaplar yayınladık. Özellikle ?Selam Sana Ey Kudüs? isimli eserimizi İl Müftülüğü olarak gençlerimize okusunlar diye geçen yıl Kayserimizde 5000 tane dağıttık. Geçtiğimiz hafta sonu bir dizi programlar vesilesiyle Mescid-i Aksa´nın eski müftülerinden İkrime Sabri hocamız Kayserimizde idi. O´nu gençlerimizle buluşturduk. Pazar sabahı Hunat Camiimizde binlerle buluşturduk. Sabah namazını hocamız kıldırdı. Sabah namazından sonra bütün gençlerimize ve insanlarımıza hitap etti.? diyerek sözlerini tamamladı.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay ise, ?Üniversitemizde toplam 64 Filistinli öğrenciye eğitim verilmektedir. Bu öğrencilerin 11´i kadın, 53´ü erkektir. Öğrencilerimiz ağırlıklı olarak üniversitemizde, tıp ve mühendislik eğitimi almaktadır. Bizler özellikle lisansüstü ve doktora programında Filistinli öğrenci sayımızın artmasını arzu etmekteyiz. Bilindiği gibi Erciyes Üniversitesi Türkiye´nin 10 araştırma üniversitesi içerisinde yer almayı başarmış Anadolu´dan tek üniversitedir? diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Filistin tanıtım videosu gösterimi sunuldu ve öğrenciler geleneksel kültür şöleni etkinliklerini sundular. Etkinlik plaket takdiminin ardından sona erdi.

Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleştirilen etkinliğe; İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven´in yanı sıra Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor