FİNAL EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM TAŞEL,

FİNAL EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM TAŞEL,

?FİNAL OKULLARI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIKTA İDDİALI BİR KURUM? .

Final Eğitim Kurumları 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Dönemi Bölge Toplantısı Kayseri Final Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Toplantıya Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel de katıldı. Taşel, Final Okulları´nın  ticari kaygıyı ön planda tutan ya da sadece şirket mantığıyla hareket eden bir kurum olmadığını belirterek, ?Önceliğimiz Türkiye´deki çocuklarımızın, iyi bir eğitim alması? diye konuştu.

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Taşel, Final Eğitim Kurumları´nın ticari kaygıyı ön planda tutan, şirket mantığıyla hareket eden bir kurum olmadığını hatırlatarak, şöyle konuştu: ?Final, ticari kaygıyı ön planda tutan ya da sadece şirket mantığıyla hareket eden bir kurum değil. Önceliğimiz Türkiye´deki çocuklarımızın, gençlerimizin iyi bir eğitim alması ve ülkesine milletine faydalı insanlar olması.  Sık sık müfredatların ve sistemin değiştirilmesi aslında doğal bir durum. Her alanda çok ciddi değişmeler oluyorsa eğitim alanında da değişmeler ve gelişmeler olacaktır. Kullandığınız bir cep telefonu eski ve yetersiz kalıyorsa eğitim sistemini de gözden geçirmek gerekir. Final olarak kendimiz, dünya genelinde yaptığımız araştırmalara göre eğitimde en son kullanılan yöntemleri transfer ediyoruz.?

Final Okulları´nın  üniversiteye hazırlıkta ve hayata hazırlıkta iddialı bir kurum olduğunu belirten Taşel,  ?Okul öncesi çocuğun beyin haritasının ve kişiliğinin şekillendiği yıllar olduğu için eğitimde çok önemli. İlk 3-4 yıl ve bunu takip eden yıllarda da gittikçe azalarak devam ediyor. Dolayısıyla çocuk altı yaştan önceki eğitim çok önemli. Hem duygu ve davranış eğitiminin hem de bilimsel ön hazırlığın bu yaşlarda ortaya çıktığını düşünüyorum. Bu nedenle okul öncesi eğitim Türkiye´de mutlaka zorunlu hale getirilmeli.

Hem akademik başarısı olan hem yabancı dil başarısı olan hem de kök değerlerini iyi öğrenmiş bu ülkenin bir vatandaşı olarak huzur içerisinde yaşamaya odaklanmış ve aynı zamanda da yetenekleri keşfedilmiş bireyler yetiştirmek hedefimiz. Türkiye´de özel okullaşma oranı giderek artıyor. On yıl içerisinde özel okul oranı %3´ten %9´a çıktı. Özel okul sayısının artması eğitimde kaliteyi de artıracaktır. Bunun nedenlerinden birincisi özel okul sayısı arttıkça devlet okullarına düşen yük ve öğrenci sayısı azalıyor. İkincisi ise özel okulların eğitimde yeni yöntemler oluşturması. Bu yenilikler resmi okullarımıza da kaynaklık ediyor. Bu %9´luk oran da Türkiye için yeterli değildir. Bu oranın çok kısa süre içerisinde %15´lere çıkarılması lazım ki özel okullar etkinliğini hissettirebilsin.  Kayseri´de bir kolejimiz daha açıldı. Kayseri´de eğitimin her alanında varız. Sınava hazırlanmak isteyen, kursa gitmek isteyen öğrencilerin de gitmek isteyeceği kurumlarımız var. Aynı zamanda anaokulunda okumak isteyen çocuklarımızın da gideceği eğitim kurumlarımız da var. Kayseri´den Türkiye dereceleri çıkardık. Bundan sonraki süreçte de aynı başarıyı göstereceklerine inanıyorum. Kayseri´deki arkadaşlarımız buraya gelmeden önce de Final´de çalışan arkadaşlarımız olduğu için hepsini çok yakından tanıyoruz ve güveniyoruz.

2019 yılında temel liseler Anadolu lisesine dönüşecek. Kent merkezlerinde kent liseleri şeklinde eğitimimizi devam ettireceğiz. Onun için 9. sınıf öğrenci kaydı yaptıran velilerin de kaygılanmalarına gerek yok. Çünkü bu okullar zaten bir okula dönüşmeyi taahhüt etmişlerdi? diye konuştu.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”