FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ASLAN

FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ASLAN

?RAMAZAN PİDESİNE ZAM YOK?

Ramazan ayına artık sayılı günler kaldı. Ramazan ayı denince akla ilk gelen şey ise kuşkusuz Ramazan pidesi. Ramazan pidesinin kaç lira olacağı ise bu günlerde büyük bir merak konusu... Bizde ramazan öncesi bu konuyu netleştirmek adına Fırıncılar Ve Uncular Odası Başkanı Mustafa Aslan´ın kapısını çaldık. Aslan, Ramazan´da vatandaşın ucuz ekmek ve pide yiyeceğinin müjdesini vererek, ekmek israfı yapılmaması konusunda çağrıda bulundu... Aslan, ekmek ve pide fiyat tarifesini şöyle açıkladı. ?250 gram ekmek 85 kuruş, 250 gram Ramazan pidesi 85 kuruş, çift ramazan pidesi 500 gram 1.70 Kuruş, susamlı pide 500 gram ekmek 2 TL, yumurtalı pidesi ise Ramazandan dolayı 2,5 TL´dir? dedi.
Ramazan ayında sofralarımızdan eksik etmediğimiz ramazan pidesinin fiyatı konusunda haber ekibimize değerlendirmede bulunana Fırıncılar Ve Uncular Odası Başkanı Mustafa Aslan, ilimizde ekmeğin bir bardak çaydan bir bardak sudan ucuz satıldığını belirterek, vatandaşlara tüketeceği kadar ekmek almalarını konusunda tavsiye de bulunup "ekmek israfından kaçının çağrısında bulundu"
Aslan konuşmasının devamında ilimizde ekmek israfının fazlalığına dikkat çekip altını kalın çizgilerle çizerek, ?ekmek nimettir ekmeğin kıymetini bilelim. Tüketeceğimiz kadar ekmek alalım. Ekmeği çöpe atmayalım. İsraf etmeyelim? diye tavsiyelerde bulundu.
Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Aslan, Ramazan´da yine vatandaşın ucuz ekmeği yiyeceğinin müjdesini vererek ekmek ve pide fiyat tarifesini şöyle açıkladı. ?250 gram ekmek 85 kuruş, 250 gram Ramazan pidesi 85 kuruş, çift ramazan pidesi 500 gram 1.70 Kuruş, susamlı pide 500 gram ekmek 2 TL, yumurtalı pidesi ise Ramazandan dolayı 2,5 TL´dir? dedi.
Ramazan öncesi aşırı ekmek fiyatları olmasın diye tedbirler aldıklarını ifade eden Aslan, Kayseri halkı gönül rahatlığıyla ekmeğini yiyeceğini belirtti. Aslan: ?fırınların hijyenliğini hepsini kontrol ettik. Fırınlarımız ramazanda vatandaşımıza hizmete hazır durumdadır. Mübarek Ramazan Ayı´nın hayırlar getirmesini diliyorum. Ramazanda ekmek israfından vatandaşlarımızın özellikle kaçınmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın Başbakanlığı döneminde yayınladığı genelgeden sonra günlük 6 milyon ekmek israf oluyordu. Bu rakam genelgeden sonra şimdilerde 4,5 milyon ekmek israfına düştü. İnşallah bu rakam daha aşağı düşer. Vatandaşımız evinde kalan ekmeği israf etmesin ekmeği çöpe atmasın. Ekmeği Kızartmalar da ve köfte yaparak kullansın. Ve evde fazla ekmek varken yeni ekmek almamalarını rica ediyorum? dedi.
Ekmek fiyatları, marketten markete değişiklik göstermesinin nedenine de değinen Aslan, ?ekmeğin taban fiyatı olması için mücadele ediyoruz. Vatandaşımız ekmeği fırınlardan alsınlar. Eğer eksik gramajı olursa vatandaşımız zabıtayı arayıp bildirsinler. Mahalle aralarında satılan hijyensiz sağlıksız ekmekleri almasınlar. Mahalle aralarında karpuz satar gibi ekmek satanlar var. Halkın sağlığıyla oynuyorlar. Bunları belediyelerimizin denetmeleri gerekir. Çok sağ olsunlar Tarım Müdürlüğümüz fırınların temizlik ve hijyen konusunda denetlemeler yapıp eksiklerini söylüyorlar. Fırıncı esnaf arkadaşlarımızda eksiklerini gideriyorlar. Ekmeğim gramajına ise Belediyemiz bakıyor. Belediyemizden rica ediyorum denetimlerini yapsınlar. Vatandaşımızda ekmek gramajı az olanları belediyemize bildirsinler? İfadesini kullandı.
Özel haber: Mevlüt Y. NACAK



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı