FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ASLAN:

FIRINCILAR ODASI BAŞKANI ASLAN:

?EKMEK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYALIM?

Kayseri Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Aslan, yeniden gündeme taşınan zamlı ekmek fiyatlarına tepki gösterip ?Ekmek ile Siyaset yapmayalım. Bir bardak çayın maliyeti 5 kuruş ve nedense 1 liraya satılıyor. Ancak hiç kimse sesini çıkartmıyor? sözleri ile ekmeği siyasi malzeme haline getirenlere tepki gösterip, Kayseri´de ekmek fiyatının 85 kuruş olduğunu ve zam yapılmayacağını dile getirdi?
Haber Merkezimize özel açıklamalarda bulunan Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Aslan ekmek fiyatlarının yüksek olmasının sebeplerini sıralayarak, 61 kuruş çıkarılan maliyete, ?Bursa´da 400 bin halk ekmeği üretiliyor. Kar amacı yok´ açıklamasında bulundu.
Aslan ayrıca, ?5 kuruş olan bir bardak çayı 1 liraya satılıyor? diyerek diğer temel gıdaların pahalılığına da dikkat çektip şunları kaydetti? ?Ekmek fiyatları yükseldi diye bir şey yok aşağı yukarı bir buçuk yıla yaklaştı 85 kuruş yapmıştık. Bakanımızın açıklaması ekmeğin maliyeti 61 kuruş dediğinde bu gündeme geldi. Bursa´ daki Halk Ekmekleri Federasyon Başkanımız açıklamasını yaptı, ?400 bin ekmek üretiyoruz´ dedi. Oranın haliyle maliyeti düşük olacak. İşletme karı yok, bayi karı yok Bursa Halk Ekmeği´nin. Diğer taraftan bizim esnafımız 1500 ile 2000 arasında ekmek yapıyor. İş düştükçe maliyet artıyor. İstanbul´da ekmek fiyatı 1.25 olduğu için gündeme taşındı. İstanbul´un her semtinde bu fiyat geçerli değil zaten, 1-2 semtinde bu fiyat geçerli oldu. Ekmek şuanda Kayseri´de 85 krş. Anormal bir şey olmadıkça zam düşünmüyoruz. Bunu 60 kuruşa satanlar var. Bazı arkadaşlar Pazar yükseltmek için haksız rekabet yapıyor. Bu da bizim esnafımızı zor durumda bırakıyor. Şuanda bu fiyat aslında çok düşük , elektrik, su, un fiyatı arttı. Bakanımız neye göre 61 krş hesapladı bilmiyoruz ama arabalarımızınsigorta fiyatları arttı. Her fırında 1-2 tane araba var. Bunların hepsi maliyet. Geçen yıl 270 liraya yaptırdığım araç sigortası bu yıl 670 lira. Bakanımızdan Allah razı olsun vatandaşı düşünüyor ama onun vatandaşı düşündüğü kadar bizde düşünüyoruz. Bizde vatandaşız, 85 kuruşa ekmek sudan ucuz. 1 bardak çay 1 lira. Bakanımıza şunu sormak lazım; ekmeğe 61 krş maliyet koyuyor, diğer taraftan 1 bardak çayın maliyeti 5 krş. Bu niye 1 liraya satılıyor? Önceden ekmek fiyatı ulaşım ile beraber giderdi. Şimdi tramvaya biniş 1.80 lira, ekmek fiyatı 85 krş. Ekmek ile siyaset yapmayalım. Bir sürü temel gıda var. Bakanımız vatandaşı düşünüyorsa bizde vatandaşı düşünüyoruz.?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın illerdeki fırın sayısının artırılarak fiyatı düşürme hesaplarına da cevap veren Mustafa Aslan; ?Bu durum fiyatları düşürmez aksine artırır ?değerlendirmesinde bulundu?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi