`FIS SNOWBOARD AVRUPA KUPASI`

`FIS SNOWBOARD AVRUPA KUPASI`

"Maximum Zirve Erciyes Festivali"

HABERİ İZLE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kayak Federasyonu`nun organize ettiği "Maximum Zirve Erciyes Festivali" gerçekleştirilen "FIS Snowboard Avrupa Kupası" Yarışması ile Erciyes Kayak Merkezi`nde başladı. 40'a yakın yabancı sporcunun katıldığı yarışmalarda birinciler belli oldu. Madalya töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki, Herhalde en çok sevinmesi gereken kişilerden birisi benimdir. Bu dağda daha düne kadar böyle organizasyonlar yapacağız dediğimizde bizlere kimseler inanmıyordu. Ama şimdi gerçekleşiyor” dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu`nun girişimleri ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilk kez ülkemizde düzenlenen ve iki gün süren "FIS Snowboard Avrupa Kupası" Yarışması yapıldı. Fransa, İtalya, Almanya, Slovenya, Hollanda, İsviçre, ABD ve ülkemizden 44 sporcu katıldı. İki kulvarda yapılan ilk gün yarışlarında sporcular kıyasıya mücadele ettiler.

Yarışmalarda hazırlıkların son derece düzenli olması için yoğun bir çaba içine girdiklerini belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı şunları söyledi: Bugün çok onurlu ve gururlu bir gün yaşıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılında tohumlarını attığı büyük devasa projenin uluslar arası çaptaki ilk meyvesini almaya başladık. 14-15 Şubat Erciyes için yeniden doğuş günü diyebiliriz. Kayak camiası tarafından Erciyes'in imajını perçinleştiriyor. Bu Avrupa Kupası'nın Türkiye tarihinde ilk defa burada yapılıyor olası bizleri de sevindiriyor. Her türlü alt yapıyı hazırladık. Ve şu anda burada 100'e yakın yabancı sporcu var. Kayak Federasyonumuz ve diğer çalışmalarla sahada bulunuyoruz. Yapılan bu yarışmaların kazasız belasız tamamlanmasını diliyoruz.”   

Yarışmalarda finallerin NTV Spor kanalından da tüm dünyaya yayınlandığı belirtilirken erkek ve bayanlarda birinciler belli oldu.

Yarışma da sonuçların belli olmasından sonra madalya törenine geçildi. Bayanlarda ilk üçe girenlere madalyaları Vali Orhan Düzgün tarafından verildi. Burada bir açıklama yapan Vali Düzgün tüm yarışmacılara başarı dileyerek şunları söyledi:”Bu organizasyon aslında Türkiye'deki ilk snowboard şampiyonası. Federasyonun ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu organizasyonu burada gerçekleştirmelerindeki çalışmalarını kutluyorum.”

ÖZHASEKİ, EN ÇOK MUTLU KİŞİLERDEN BİRİSİ DE BENİM”

Erkekler de ilk üçe giren yarışmacılara madalyaları Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından verildi. Burada konuşan Özhaseki duygularını şöyle dile getirdi: Bugün burada herhalde en çok mutlu olanlardan birisi de benim. Bu dağda 2005 yılında ilk çalışmalara başladığımız da bizlere neler söylememişlerdi ki? Allah'ın dağında bu nerden çıktı. Şükürler olsun Allah'a ki burada kayak yapanları görmek ve bir şampiyonaya ev sahipliği yapılması da en mutlu olaydır. Bende bu olaylar yaşandıkça mutlu olacağım.”

"FIS Snowboard Avrupa Kupası" Yarışması, yıl içinde farklı Avrupa ülkelerinde gerçekleşen etaplarla sürüyor ve her etapta yarışmacıların elde ettikleri puanlar toplanarak kazanan sporcular belirlenecek. Erciyes'te ise ikinci gün yarışlarında büyük slalom yarışmaları yapıldı. 



Spor a.ş.’den 19 mayıs’a özel

Yılmaz ve oyunculardan maça davet

Karagümrük hazırlıkları tamam

Süper lig’de 35.haftanın hakemleri açıklandı

Kvk’nın yıldızları yarı final için mersin’de

Fabrika voleybol meyvelerini vermeye başladı

2. amatör küme’de 10. hafta tamamlandı

Karagümrük imha planı hazır

Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti