FİYAT ARTIŞININ NEDENİ MERDİVEN ALTI TAMİRCİLER

FİYAT ARTIŞININ NEDENİ MERDİVEN ALTI TAMİRCİLER

İlimzdeki binaların peryodik olarak asansör bakımlarını yapan firmaların ücretleri % 300 oranında artırmalrı ilimiz sakinleri arasında tepki le karşılanırken Elektrikçiler Ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan konuya açıklık getirerek "Fiyat art

Son günlerde ilimiz sakinlerini kara kara düşündüren asansörlerin  aylık periyodik bakım ücretlerindeki yüzde 300 lere varan astronomik artış konusnda  geri  adım atmayan  Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan ve  Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayiceleri Derneği Başkanı Mehmet Ayata düzenledikleri  ortak basın toplantısıyla  artışa merdiven altı firmaların neden olduğunu iddia ettiler…

`Asansör Bakım Fiyatları ve Bakım sözleşmeleri `ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren  Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan yaptığı açıklamada, `Asansör Bakım Fiyatları ve Bakım sözleşmeleri `ile ilgili fiyatların 3 katına yükselmesinin sebebini asansör bakımı yapan  merdiven altı tamirciler  olduğunu belirterek,yeni kanun ve yönetmelikler gereği  belgeli ve bilgili kişilerin  bu işi yapmaya başladığını kaydetti.

İlk olarak konuşan Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan,`Asansör Bakım Fiyatları ve Bakım sözleşmeleri `ile ilgili fiyatlarda  son günlerde bayağı tepkiler ve şikayetler olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti. " Benim gördüğüm kadarıyla konuya haberdar olduktan sonra yaptığım araştırmalar neticesinde 50 Tl alırken 150 Tl, 90 Tl alırken 260 Tl gibi fiyatlar çıkmış. Senebaşı olmasından dolayı sözleşmeler yenilenmekte bu yenilenme sonucu 90 Tl iken 260 Tl fiyat çıkmış.Burda fiyattan ziyade yapılan kaliteyı araştırmamız  gerek.Vatandaşlardan tepki gelmektedir. Daha önceki fiyatlar merdiven altı fiyatlar olduğunu tespit ettip.Ben de tüketici olarak şikayetçiyim aynı mağdurriyetleri bizde yaşamaktayız. Geçmişte bu fiyatların son derece çok aşağı olmasının sebebi asansör bakımı yapan merdiven altı tamirciler  olduğuna inanıyorum. Son zamanlarda TSE mağifetiyle asansörlerde yeşil ve kırmızı etiket çalışması başladı. Yapılan fenli muayenelerde asansörlerde uygun olmayanlara kırmızı etiket vurulup muhurlenmektedir.Fiyatların doğru olmadığını ticaret odası ve odamız vasitasıyla resmi bir fiyat listesi çıkarılmasını ama resmi fiyat listesi ancak yapılan araştırmalar ve yönetim kurulu kararıyla olur. Bu konuyla ilgili Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayiceleri Derneği araştırmalarını yapmış en ucuzunuda Kayseri olarak ön plana çıkmaktadır. Ilerleyen zamanlarda tüm asansör şirketlerini bir araya getirip Ticaret Odası ve esnaf odasıyla birlikte toplantı salonunda bir   istişare toplantısı yapacağiz.Doğru neyse onu yapacağiz."

 

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayiceleri Derneği Başkanı Mehmet Ayata ise, yeni fiyatlar da  geçmiş yılın fiyatları, maliyet kalemleri ve çevre illerin bakım fiyatları esas alındığına dikkat çekerek, "Geçmiş yıllarda hizmet  yeterliliği ve hiçbir masuliyeti olmayan merdiven altı bakımcılar derneğimizin yayınladığı tavsiye fiyatlarının altında bedellerle sözde asansör bakım hizmetini yürütmüşler ve maalesef halkımızın can ve mal emniyetini tehlikeye atmışlardır."ifadesini kullandı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”