FİZYOKAYSERİ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

FİZYOKAYSERİ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Bel ve boyun ağrılarından kaçınmak için; uygun olmayan ağırlıkların kaldırılmasından sakınmak, uzun süre aynı pozisyonda kalmamak ve ters hareketlerden kaçınmak öncelikli tavsiyelerarasında yer almaktadır.

Günümüzde yaşam tarzı ve çalışma koşullarından da kaynaklı sık görülen bel, boyun ve eklem ağrıları yaşam kalitemizde olduğu gibi iş gücü ve ekonomik kayıplara da sebebiyet vermektedir.  Bel ve boyun ağrıları daha ziyade ağır işlerle çalışanlarda, masa başı duruş bozuklukları olanlarla birlikte çalışanların mesleğini icra ederken fiziksel yapısını uygun kullanmamasından kaynaklı durumlarda sık görülmektedir. Bel ve boyun ağrılarından kaçınmak için; uygun olmayan ağırlıkların kaldırılmasından sakınmak, uzun süre aynı pozisyonda kalmamak ve ters hareketlerden kaçınmak öncelikli tavsiyelerarasında yer almaktadır.

Bel, boyun ve eklem ağrılarının tedavisinde çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Fizik tedavide fizyoterapistlerin çok tercih ettiği uygulamalardan birisi olan manuel terapi,etkili yöntemlerden birisidir. Koruyucu sağlık uygulamaları arasında yer alan manuel terapi uygulamaları, bel, boyun ve kas spazmı sorunlarını hafifleterek, yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkı sağlamaktadır. Manuel terapi,?çeşitli manevra ve manipülasyon yöntemleri ile elleri kullanılarak hareket sistemini en üst düzeyde ağrısız hareket ettirmek ve postural dengeyi sağlamak için yapılan yöntemlerdir. Bu yöntem daha ziyade bel ve boyun fıtığına bağlı ağrılarının hafifletilmesinde kullanılmaktadır.  Özellikle mevsim geçişi yaşadığımız bahar dönemlerinde gün içerisinde ani ısı değişimlerine bağlı olarak meydana gelen kas spazmından kaynaklı tutulmalarda tercih edilen yaygın yöntemlerden birisidir.

Kayseri ilimizde yeni açılan ?FizyoKayseriSağlıklı Yaşam Merkezi?nde manuel terapi yönteminin yanında Gtos cihazı ile ağrısız yaşama ilişkin uygulamalar yapılarak bilgiler paylaşılmaktadır. Gtosterapi, özellikle bel ve boyun ağrılarının hafifletilmesinde ve eklem ağrılarına bağlı sorunların çözümünde kullanılan manuel terapi yöntemlerinden birisidir. Bu yöntem;ağrılarından kurtulmak isteyen bel ve boyun fıtığı olanlarıın, klasik yöntemlerle sonuç alamayanların veameliyat için uygun olmayanların başvurduğu alternatif bir yöntemdir. FizyoKayseri´ye başvuranların bu yöntem sayesinde deneyimli fizyoterapist Erkan Kürne eşliğinde bel, boyun fıtığı ve eklem ağrıları hafifletilerek, yaşam kalitesi artırılarak ağrısız yaşama geçişi sağlanmaya çalışılacaktır.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı