FRANSIZLAR KAYSERİ İLE

FRANSIZLAR KAYSERİ İLE

TİCARET HACMİNİ ARTIRMAK İSTİYOR ...

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sylvaın Berger, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci´yi makamında ziyaret etti.
Oda çalışmaları ve Kayseri Sanayisi hakkında Fransız Müsteşara bilgiler veren KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Sanayi Odası´nın yaklaşık bin 300 üyesi olduğunu ve bunlardan yaklaşık 60 firmanın Fransa ile ticaret yaptığını söyledi.
Başkan Büyüksimitci, 2019 yılında Kayseri´den Fransa´ya yaklaşık 36 milyon dolarlık ihracat, 6 milyon dolar civarında da ithalat yapıldığını, ihracat kalemlerinin mobilya, demir çelikten mamul eşyalar, tekstil ve diğer ürünlerden oluştuğunu belirterek, iki ülke arasında ciddi iş potansiyeli olduğunu, bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına da bugünkü ziyaretin önemli olduğunu söyledi.
Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sylvaın Berger ise, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri´ye geldiğini ve bu bağlamda Kayseri Sanayi Odası´na da bir nezaket ziyareti gerçekleştirmek istediklerini belirterek, Kayseri ile Fransa arasındaki dış ticaret rakamlarının oldukça düşük olduğunu ve mevcut potansiyeli yansıtmadığını söyledi.
İki ülke arasında çok güçlü bir işbirliği olduğunu ve şu anda sürecin gayet iyi gittiğini ifade eden Fransız Müsteşar Berger, iki ülkenin yapısının birbirine çok benzediğini ve birbirlerini çok iyi tamamladıklarını belirterek, ?Büyük ölçekli firmalar zaten işlerinin kendileri yürütüyorlar. Bizim burada orta ve küçük ölçekli firmaları desteklememiz gerekiyor. Aslında Türkiye´de ortak iş yapabileceğimiz birçok proje var. Fransızlar birçok konuda ihtiyatlı davranıyorlar. Önemli olan bir Fransız firmasını buraya getirebilmek. Ben inanıyorum ki ondan sonra devamı gelecektir. Bizde bu işbirliğinin gelişmesi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları