FUAR ALANI PAYLAŞILAMIYOR

FUAR  ALANI  PAYLAŞILAMIYOR

Arsa mülkiyeti Byükşehir Belediyesi’nin, Binası Ticaret Odası’nın ve İşletim Hakkı İstanbul Ticaret Odasınına bağlı şirketlerden biri olan Dünya Ticaret Merkezi’ne ait olan ilimizin yegane fuar alanı bu üç kurum arasında paylaşıl

İlimizin ulusal ve uluslar arası  fuar  çalışmaları için kullanılan yegane mekan olan  eski Kayseri Fuarı alanı içinde  yer alan, kamuoyunun Dünya Ticaret Merkezi olarak bildiği  alan  üç kurum arasında  paylaşılamıyor…   Konu ile ilgili olarak haber ekibimze  değerlendirdmede  bulunan  Kayseri Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı  Mahmut  Hiçyılmaz olayın gelişimi  ile ilgili olarak   şunları kaydetti “ Durum öylesine arap saçı bir hal almış ki kimse içinden çıkamıyor… Ticaret odası söz konusu  alanın arsasını 10 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’nden  kiralamış. Binayı yapmış ve işletim hakkını 25 yıllığına  İstanbul Ticaret Odası’nın iştiraklerinden biri olan  Dünya Ticaret Merkezi isimli şirkete kiralamış… Şimdi  Belediye arsasını istiyor, İstanbullu işletmeci şirket 25 yılı doldurmadan  vermem diyor. Böylesine  bir  karmaşanın içerisindeyiz. Konu şu anda yargıya yansımış  durumda  fakat yargınında işin içinden çıkacağına çok umudum yok. Sanırım yine söz konusu tarafların ileri gelenleri bir araya gelip karşılıklı mutabakatla  konuyu çözüme kavuştururuz”

Başkan Hiçyılmaz sözlerinin devamında  şunları kaydetti…   “Fuar yerinin daha etkili bir şekilde kullanılması konusu gerçekten çok önemli.  Fuar yerinin yapılma aşamasından bugüne gelene kadar bir sürü sıkıntıları var. ‘İşte orası belediyeninmiş de, belediye Kayseri Ticaret Odasına vermişte, Ticaret Odası inşaata başlamış da,  O yapamamış da  İstanbul Dünya Ticaret Merkezini buraya ortak olarak davet etmiş de, ondan sonra yapılmış da anlatılsa inanın eskilerin  tabiri ile ‘Çorap Yumağı’ olur Ya aynen o şekilde birbirine girmiş, karma karışık bir hal almış, en son da bu hukukçulara bu havale edildi’. Onlar da inşallah çözme noktasında gayret gösterirler.  Fuar alanın yeri  Büyükşehir Belediyesine ait. Büyükşehir Belediyesiyle Kayseri Ticaret Odası on yıllık anlaşma yapılmış ama Kayseri Ticaret Odası İstanbul Dünya Ticaret Merkeziyle anlaşma yaparken 25 yıllık  yapmış. Bunun içinden nasıl çıkılacak deniliyor. Ama bir çare bulunacak elbette. O çare bulunduktan sonra buranın bir şekilde fuar alanı olarak yeniden tanzim edilmesi taraftarıyız. Çevresinde oteli, hemen yanında havaalanı. Dolayısıyla Kayseri’de fuarcılığın daha etkili bir şekilde yapılabilmesi için  yeniden bir organize olmanın gerekliliğini düşünüyorum.  Şuan hukuki süreç devam ediyor. İstanbul Dünya Ticaret Merkeziyle bir sıkıntı var. Belediye diyor ki ‘Ver benim yerimi’, o da diyor ki ‘Benim şu kadar zamanım var’ .Hatta bir madde de diyor ki; İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ‘buraya yaptığı yatırımın karşılığını alana kadar’ diyor. Hukuken böyle bir şey olabilir mi?  Yüz yıl geçtikten sonra ben bu yatırım karşılığını alamadım derse kim ne diyebilir? Yani böyle bir anlaşma söz konusu olabilir mi? İşte bu yapılmaması gereken şeyler. Yapılmış. Tabi bir neticeye kavuşacak. Şuan da hukukçulara havale edildi. Onlar aralarında  görüşüyorlar. Bir neticeye varacaklarını düşünüyorum”



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak