KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

HACILAR BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSU ARTIK DAHA GÜÇLÜ

ÖZDOĞAN, “EKSKAVATÖR İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

BÜYÜKKILIÇ’TAN “19. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ” MESAJI

TÜRKİYE SEVDALISIYIZ

BEYDEĞİRMENİ’NE TALEP TOPLANACAK

BÜYÜKKILIÇ, 3. GRUP TALEP TOPLAMAYA 14 AĞUSTOS’TA BAŞLANACAĞINI AÇIKLADI

PALANCIOĞLU, 500 GÜNLÜK ÇALIŞMASINI ÖZETLEDİ

DOLU DOLU 500 GÜN

VEKİL ÖZDEMİR SORDU, BAKAN CEVAP VERDİ

YURTLARIMIZIN %91’İ DOLUYMUŞ

TALAS'LI ÇOCUKLAR HEM GEZİYOR HEM ÖĞRENİYOR

BAŞKAN AMCA SÖZÜNÜ TUTTU

ALTUN, MASKE DİKİM KURSUNU ZİYARET ETTİ

3 BİN MASKE ÜRETİMİ YAPTIK

DEVELİ'YE TARIM VE HAYVANCILIK TESİSİ

TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN İNCELEMELER BAŞLADI

GÖLET İLE ÇAYIRÖZÜ ARASI GENİŞLEYECEK

AKSU’DAN DEVELİ’YE 2. MÜJDE

KAYSERİ BÖLGE MÜDÜRÜ MUSTAFA USLU AÇIKLADI

KAYSERİ’DE EN FAZLA SİVAS'LI YAŞIYOR

KAYSERİLİLER METEOR YAĞMURUNU ERCİYES'TE İZLEDİ

ERCİYES’TE GÖRSEL ŞÖLEN

MİNİBÜS DUVARA ÇARPTI

KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI

KARARSIZ KALDI KAZAYA NEDEN OLDU

KAZA ANI MOBESEYE YAKALANDI

DUYARLI MÜŞTERİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

FAZLADAN VERİLEN 22 BİN 900 TL'Yİ İADE ETTİ

BÜYÜKSİMİTÇİ: ZORLUKLARA RAĞMEN SANAYİCİMİZ ÇALIŞIYOR

İSO İKİNCİ 500’DE 13 FİRMAMIZ VAR

“KAYSERİ TİCARETİNİ KARALAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”

GÜLSOY’DAN ‘TÖVBELER OLSUN’ DİZİSİNE TEPKİ!

Anahtar Kelimeler: GASTRONOMİ TURİZMİ ÇALIŞTAYI’

GASTRONOMİ TURİZMİ ÇALIŞTAYI’NA TAM NOT

60’ın üstünde şef, gastronomi yazarı ve ilgililer Kayseri mutfağının zenginliğine vurgu yaptılar

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştayı, Kayseri’nin önemli bir zenginliğinin iki gün boyunca tüm yönleriyle ele alınmasını sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalıştayın ikinci gününe de katıldı ve Kayseri’yi her yönüyle hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını söyledi. İki gün boyunca çalıştaya katılan 60’ın üstünde şef, gastronomi yazarı ve ilgililer Kayseri mutfağının zenginliğine vurgu yaptılar. 

Radisson Blu Hotel’de yapılan Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nın ikinci gün programını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da takip etti.

“EKMEK VE YEMEK NİMETTİR”

Çalıştayın ikinci gününde Kayseri mutfağı ile ilgili görüşlerini dile getiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yemek ve ekmeğin kültürümüzde bir nimet olduğunun altını çizdi. Yine kültürümüzde bir ailenin varlığının ocağının tütmesiyle anlatıldığını, aileler yok olsun isteniyorsa ‘ocağın batsın’ denildiğini ifade eden Yalçın, bu yaklaşımların ocağın kültürümüzdeki önemini gösterdiğini kaydetti.

“KAPADOKYA’NIN BAŞKENTİYİZ”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da konuşmasında Kayseri’nin tarih boyunca ne denli önemli bir kent olduğuna vurgu yaptı. Erkilet’in tepesindeki Hızır İlyas Köşkü’nün altında Kapadokya Kralının mezarının bulunduğunu dile getiren Çolakbayrakdar, Kayseri’nin Kapadokya’nın başkenti olduğunu belirtti. Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin ilim ve alimler şehri olduğunu da belirtti.

YALÇIN’A PEHLİ, ÇOLAKBAYRAKDAR’A GERDAN HAŞLAMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konuşmaların ardından Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya mutfak önlüğü, üzerine isimleri yazılmış mutfak bıçağı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan Kayseri Mutfağı kitabını hediye etti. Başkan Büyükkılıç, kitabı hediye ettiği Başkanlardan bir sayfa açarak o sayfadaki yemeği yapmalarını istedi. Bunun  üzerine kitabı rastgele açan Başkan Mustafa Yalçın’a “Pehli”, Başkan Çolakbayrakdar’a ise “Gerdan Haşlama” yemekleri çıktı.

Hediyeleri verirken Kayseri’deki uyuma da vurgu yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’yi hak ettiği yere getirmek için ilçelerimizle, üniversitelerimizle adeta çırpınıyoruz” dedi.

DANİLO ŞEF DE KATILDI

Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nın ikinci gününe MasterChef Türkiye adlı yarışmanın jüri üyelerinden olan Şef Danilo Zanna da katıldı. İki gün boyunca çalıştaya 60’ın üstünde şef, gastronomi yazarı ve mutfak kültürü ile gastronomi turizmini anlatan konuşmacılar katıldı. Katılan şefler ve gastronomi yazarları Kayseri mutfağının ne denli zengin olduğunu örneklerle ortaya koydular.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ