GAZETECİ YUNUS BEKİR KABRI BAŞINDA ANILDI

GAZETECİ YUNUS BEKİR KABRI BAŞINDA ANILDI

Gazateciler Cemiyeti ve Kültür ve Turizm Derneği tarafından ortaklaşa tertiplenen; ilimizde ilk gazeteyi çıkartan Türkçü Gazeteci Yunus Bekir’i anma etkinliği Türkçülük Günü`ne de denk gelen bu günde Turan mahallesi`ndeki kabri başında gerçekleşti

3 Mayıs Türkçülük Günü munabesetiyle “Yunus Bekir’i mezarı başında anma programı düzenlendi. Turan Mahallesinde düzenlenen anma programına Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel,  Araştırmacı Yazar Hüseyin Cömert, Gazeteci Yunus Bekir’in meslektaşları ve davetliler iştirak etti.                   

Yunus Bekir’in kabri başında  ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu.  Ardından dualar edildi.                          

Anma etkinliğinde ilk olarak söz alan  Turan Mahallesi Muhtarı Mehmet Ünlü, “ Turan halkı olarak Yunus Bekir’in anma etkinliklerinin daha geniş kapsamlı gerçekleştirerek, daha da  anlamlı kılmak için muhtarlık olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.            

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel’de, “Türk milliyetçilerinin mutlu günü olarak kabul ettikleri 3 Mayıs ‘Türkçülük Günü’ de kuruluşundan bu tarafa çeşitli kültürel faaliyetlerde  kutlanmaktadır. Bunlardan biride Kayseri gazeteciler Cemiyetiyle birlikte düzenlediğimiz Turan Mahallesinin yetiştirdiği Türkçü gazeteci Yunus Bekir’i anma programıdır” diye konuştu.    

Gazeteciler Cemiyeti Veli Altınkaya ise; Yunus Bekir’in sadece bir gazeteci olmadığını ifade ederek şunları kaydetti.. “Çok az insan biliyor Yunus Bekir şu anda  Acıbadem Hastanesi bünyesinde bulunan esi Milet Hatanesine ait   taş binanın temelini atan kişidir. Bir hekim yardımcısı olarak o günkü Kayseri’nin her tarafı bulaşıcı hastalığı başta ‘kolera’ olmak üzere bir sıkıntıyla karşı karşıyayken, Yunus Bekir bir kampanya başlatıyor. Ve o hastanenin temelini atıyor. Büyük Atatürk 1924’te eşiyle beraber Kayseri’ye geldiğinde o hastanenin açılışını yapıyor. Yani Yunus Bekir gazeteciliğin ötesinde bir cerrah”                           

Araştırmacı Yazar Hüseyin Cömert’de, Yunus Bekir’in Kayseri’de birçok şeyde ilklere imza attığını belirterek, “ Kayseri’nin idealist kadronun önde gelenlerdendir. Kendisini topluma adıyan idealist bir insandır” şeklinde konuştu.  



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor