GAZETECİ YUNUS BEKİR MEZARI BAŞINDA ANILACAK

GAZETECİ YUNUS BEKİR MEZARI BAŞINDA ANILACAK

İlimizde ilk gazeteyi çıkartan Türkçü Gazeteci Yunus BEKİR’ i ölüm yıl dönümünde anmak için bir program tertipleyen Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya Cemiyet binasında ortak bir

3 Mayıs Türkçülük günü munabesetiyle Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Basın İlan Kurumu Kayseri Şübe Müdürü Osman Başeğmez’de iştirak etti.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, 3 Mayıs’ın Türkçülük Günü olduğunu hatırlatarak, “Kayseri’de ilk gazeteyi 29 Ağustos 1910 yılında çıkartan Yunus Bekir, Türkçü bir gazeteciydi. ‘İttihat ve Terakki’ içerisinde Osmanlı İmparatorluğu, balkanlar ve diğer coğrafilerde toprak kaybetmeye başladığında , Türkçü bir gazeteci olarak İttihat ve Tarakki içerisinde aktif olarak yer aldı. Sürgüne gönderildi. Hapislerde yattı. Yurt dışına gitti. Ve uzun bir aradan sonra geldiği Kayseri de  ilk gazeteyi çıkartarak Anadolu’da ‘Özgürlük’ ve ‘Bağımsızlık’ mücadelesi ile Anadolu’da Milli ve Manevi değerlerine sahip çıkma mücadelesini Kayseri’de bayraklaştıran değerli isimlerden biridir” ifadelerini kullandı.

 

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alim Gerçel’de Türkçülük  Günü`nde Kayseri de yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.  Gerçel, Bütün Kayserilileri 3 Mayıs Cumartesi Günü saat 11: 00 de Türkçü Gazeteci Yunus Bekir’in Turan Mahallesi Mezarlığındaki Kabrı başında yapılacak olan anma programına davet etti. Gerçel, “ Katılmak isteyen Gönül Dostlarımız için 3 Mayıs cumartesi günü saat 10: 00 Ahmet Paşa Otoparkı önünden otobüslerimiz hareket edecektir” diye konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor