GAZETECİLER CEMİYETİ

GAZETECİLER CEMİYETİ

ALMAN PARLAMENTOSUNUN KARARINI KINADI

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, tarihin en cani katliamına imza atan Almanya´yı kınadıklarını açıkladı. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Almanya Federal Meclisinin önceki gün sözde soykırımla ilgili almış olduğu kararı şiddetle kınadıklarını belirterek, sözde kararın yok hükmünde olduğunu açıkladı.
Almanların tarihte unutulmayacak acılara imza atan bir millet olduğuna da işaret eden Metin Kösedağ ? 1934-1945 yılları arasında Almanya´nın en acımasız diktatörü Adolf Hitler, 6 milyon yahudiyi hunharca öldürerek Dünya tarihinde derin izler bırakacak büyük bir katliama imza atmıştır. Alman Nazi Partisinin liderinin Avrupa´da hegomanya kurma tutkusu 6 milyon yahudinin yanı sıra 17 milyondan fazla insanın ölümüne neden olmuştur. Bu acı tabloyu yeniden üzülerek hatırlatırken Hitler zihniyetini şiddet ve nefretle kınıyoruz.? dedi.
Kösedağ açıklamasında şöyle dedi; ?Alman Federal Parlamentosu´nun 1915 olayları ile ilgili tasarıyı onaylamasını anlaşılmaz buluyoruz. Anadolu´da 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşanan ve belirli bir halkı ortadan kaldırmakla hiçbir ilgisi bulunmayan hadiselerin Almanya tarafından ?soykırım´ olarak tevil edilmesi anlaşılamaz. Almanya gibi, ülkemizle tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik bakımdan yoğun ilişkileri bulunan bir ülkenin parlamentosunda bu iddiaların tartışma kabul etmez birer gerçekmiş gibi kamuoyu kanaatine dayatılmasına neden olacak ve toplumlar arasında husumet oluşturabilecek kararların alınması ülkemizin attığı adımların aksine çözüme ve uzlaşıya değil, soruna ve çatışmaya hizmet eder. Gerek Almanya Federal Parlamentosu´nun aldığı bu kararı gerekse lobilerin ve travmaların biçimlendirdiği anlayışını kınıyoruz.?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor