GAZETECİLER KAYSERİ´Yİ KEŞFETTİ

GAZETECİLER KAYSERİ´Yİ KEŞFETTİ

Kayseri´de gördükleri güzelliklerle ilgili görüşlerini paylaşan yazarlar, Kayseri´nin gelecekte çok önemli bir noktada olacağını dile getirdiler.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB ve Hürriyet Gazetesi´nin organizasyonuyla gerçekleştirilen ?Kayseri´yi Keşfet? programı devam ediyor. Hürriyet Gazetesi yazarları her gün yeni güzellikleri keşfederek bunları okuyucularıyla paylaşıyorlar. Kayseri´de gördükleri güzelliklerle ilgili görüşlerini paylaşan yazarlar, Kayseri´nin gelecekte çok önemli bir noktada olacağını dile getirdiler.

?Kayseri´yi Keşfet? programı kapsamında ilimize gelen turizmciler ve gazeteciler Erciyes´te muhteşem bir gün yaşadılar. Katılımcılar özellikle Türkiye´nin mekanik tesisle çıkılan en üst noktası olan 3 bin 400 metrede gördükleri manzaradan çok etkilendiler. Bulutların üzerine çıkan turizmci ve gazeteciler fotoğraflar çekerek bu güzelliği takipçileriyle paylaştılar.

Kayseri´yi Keşfet programına katılanlar için akşam da Erciyes´te meşaleli gösteri yapıldı. Kayakçılar tarafından yapılan gösteri heyecanla izlendi.

Erciyes ve Kayseri´de yaşadıklarından çok etkilenen Hürriyet Gazetesi yazarları beklediklerinin çok üstünde bir güzellikle karşılaştıklarını dile getirdiler. Hürriyet Gazetesi Yazarları, Erciyes ve Kayseri için şu ifadeleri kullandılar: 

Nuran Çakmakçı (Hürriyet Gazetesi Eğitim Servis Müdürü): ?Kayseri´ye zaman zaman geliyorum; ancak bu kadar farklı, bu kadar özel ve renkli bir şehir olduğunu bilmiyordum. İki gün boyunca bunu gördüm. Özellikle ben ilin eğitim boyutuyla ilgili gözlemlerini aktarayım. Kayseri Erciyes Üniversitesi 60 bin öğrencisiyle Türkiye´nin en özel üniversitelerinden biri. Kentte üniversite olması o kente hareketlilik katar. Aileler çocuklarını farklı bir şehre üniversiteye göndermek için önce güvenliğe bakar. Kayseri de bu anlamda en güvenli şehirlerden biri. Abdullah Gül Üniversitesi Türkiye´de bir ilki gerçekleştiren devlet üniversitesi. Başarılı öğrencileri alan, çok iyi olanlara burs veren, hatta bütün sınıflarında yabancı dil eğitimi veren bir üniversite. Kayseri´nin yemekleri, Erciyes´i var;  ama çok iyi de bir eğitim yatırımı var. Döndüğümde de herkese bunu yazacağım. Bu ilin eğitim boyutuyla da tanıtılması gerekiyor.?

Mehmet Aslan (Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü): ?İşin doğrusunu söyleyeyim. Hayal ettiğimden çok daha farklı bir kentle ve hayal ettiğimden çok daha farklı spor tesisleriyle karşılaştım. Kayseri Büyükşehir Belediyesi kitle sporları ile inanılmaz bir atılım halinde. Hani Türk sporunda Kayseri´nin söylediği ?4 diyon, 9 diyon topluyon 30 diyon´ diye bir söz vardır. Doğrusunu söylemek gerekirse Türkiye´deki spor anlayışı bu; ama galiba Kayseri´de bu değişiyor. Kayseri´de 2 artı 2 artık 4 ediyor. Sayın Başkan ve emeği geçenlere Türk sporu adına gerçekten çok teşekkür ediyorum. Harika tesisleriniz ve harika işletmeciliğiniz var.?

Uğur Gürses (Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı): ?Kayseri eski çağlardan beri bir geçiş noktası. Ticaretin merkezi olduğunu Kültepe´deki tabletler gösteriyor. Erciyes´e çok iyi bir yatırım yapılmış. Bu güzelliğin Türkiye´ye yayılması gerekiyor. Biz de bunun için buradayız. Tanıtım çalışmalarıyla Kayseri´nin gelecekte hem Türkiye´de hem de dünyada daha önemli olacağını düşünüyorum.?

Barçın Yinanç (Hürriyet Daily News Yazarı): ?Erciyes´te zirveye çıkınca huzur ve dinginlik büyüleyiciydi. Ülkemizde insana huzur veren, dinginlik veren merkezlere sahip olduğumuz için çok şanslıyız.?

Müge Akgün (Hürriyet Gazetesi Yazarı): ?Kayseri Türkiye´nin en sevdiğim illerinden biri. Kapadokya ve Erciyes gibi iki çok önemli doğal güzelliği olan bir kent. Mimarisi ve mutfağı ile ülkemizin en güzel kentlerinden birisi. İnşallah Kayseri önümüzdeki dönemde turizmde çok iyi yerlere gelecek.?

Ömür Gedik (Hürriyet Gazetesi Yazarı): ?Yıllar önce Erciyes´e gelmiştim. O dağ bu dağ mıydı bilemedim. Bugün tüm kayak merkezlerinin önüne geçmiş. Çok güzel yatırım yapılmış, tebrik ediyorum. Sadece kış turizmi değil yaz turizmi olduğunu da öğrendim. Yeni Erciyes´i çok beğendim. Üniversitelere çocuklarını gönderenler gözleri arkasında kalmasın. Buradaki üniversite öğrencilerini kıskandım. Hem öğrenim görüyorlar hem de kayak imkanları var.?

Onur Baştürk (Hürriyet Eğlence Yazarı): ?Erciyes´te sadece hafta sonu değil hafta içlerinde de DJ´lerle aktiviteler yapılıyor. Erciyes´e ilk kez geldim. Böyle beklemiyordum. Çok hoş bir yer. Özellikle yolları çok güzel.?

Serkan Ocak (Hürriyet Seyahat Genel Yayın Yönetmeni):  ?Kayak sporu zengin sporu olarak bilinir; ama Erciyes bunu yıktı. Ayrıca burada acemiler için profesyoneller için ayrı ayrı pistler var. Kızaklar için ayrı pist bulunuyor. Bir hafta sonu buraya geldiğimde 2 bin kişi kızakla kayıyordu. Kış sporu sadece kayak değildir. Kızakla başlanır kayakla devam edilir. Kış sporlarına sevdirmek böyle bir şey. Kış turizmi kültürü böyle bir şey. Erciyes, Türkiye´deki diğer kayak merkezlerine çok güzel örnek oluyor. Kayseri´yi Keşfet programının ardından hem Kayseri´yi hem de Erciyes´i tanıtan ekler çıkaracağız.? 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"