GAZETECİLER KOOPERATİFİ OLAĞAN GENEL KURUL YAPTI

GAZETECİLER KOOPERATİFİ OLAĞAN GENEL KURUL YAPTI

Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi Olağan Genel Kurulu´nu gerçekleştirdi?

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´nun da iştirak ettiği genel kurul toplantısında üyelere seslenen Kooperatif Başkanı Metin Kösedağ ?Maddi olarak hazırlıklı olun? çağrısında bulunurken, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise ?Belediyeler ve hayırseverlerin desteği ile maliyeti yüzde 20-25 gibi aşağı çekmeyi planlıyoruz? değerlendirmesinde bulundu?

Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi Olağan Genel Kurulu´nu gerçekleştirdi? Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu´nda yapılan  genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile start verdi?Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya´nın başkanlığında divan heyeti oluşturuldu. Gündem maddelerinin okunarak oylandığı genel kurulda yönetim ve denetim kurulu Faaliyet raporları da okundu.

Genel kurula iştirak ederek medya mensuplarının ev sahibi olma heyecanlarına ortak olan  Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu belediyece üzerlerine düşeni yapacaklarının altını çizerek ?Ben de 237 bin metrekarelik bir alanda sizlerin konut üreteceğini Melikgazi Belediye Başkanı olduktan sonra öğrendim. Dolayısıyla bundan sonra çok daha fazla mesai yapacağız. Tabi sadece konutların TOKİ tarafından yapılması değil, bundan sonraki süreçte yolların, altyapının, park, bahçe ve oyun grupları gibi tesislerin yapımı da gerekecek. Çünkü sayı oldukça fazla, ister istemez birçok hizmet gerekecek ve biz de belediye olarak sizlere hizmet etmekten gurur duyacağız. Şimdiden sizlere hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Biz de her türlü hizmetinizdeyiz" değerlendirmesinde bulundu?                  

Kooperatif Başkanı Metin Kösedağ´da yaşanan süreçle ilgili olarak detaylı bilgi verip ödemeler için ?Maddi olarak hazırlıklı olun? çağrısında bulunarak şunları kaydetti?  ?Kayseri Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi yönetimi olarak ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde üyelerimizi konut sahibi yapabilmek için yaklaşık 3 yıldır bir fiil çalışıyoruz. 2017´nin Temmuz´undan itibaren başlattığımız çalışmalar neticesinde bugün gelinen son nokta çok önemli bir durum olarak karşımıza çıkmıştır. Evet, süreç belki biraz uzadı. Ama maalesef ülkemizin bulunduğu şartlar bazen bir günde yapmamız gereken durum bir aya tekabül edebiliyor. Bizim asıl yaşadığımız sıkıntı arazinin tescilinden sonra kurumlar arası yaşanan aksaklıklardan dolayı bizim ikinci kez tescil yapmak zorunda kaldık. Bizim 8 ayımızı aldı. Tabi ki bu süre zarfı içerisinde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve kooperatif yönetim kurulu olarak TOKİ ile hiçbir zaman bağlarımızı koparmadık. Olması gereken işleri önceden planlayarak bugüne kadar geldik. 29 Mayıs itibariyle Büyükşehir Belediye Meclisi´nde askı süresi tamamlanan ve Melikgazi Belediyesi´ne aktarılan plan süreci Temmuz ayı içerisinde meclise sunulacak, Eylül başı itibariyle tamamlanarak TOKİ´ye gönderilecek" ifadelerini kullandı.  Ekim ayı itibariyle TOKİ´nin talep isteyebileceğini vurgulayan Kösedağ; "Bundan sonrası ne olacak?´ diye soracak olursanız Ekim başı itibariyle büyük ihtimal TOKİ bizden talep isteyecek. Üyelere sunulacak projeler dahilinde 2+1, 3+1 olarak tespitini yapacağız. TOKİ ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 4+1´lerin ülkenin bulunduğu durumda çok afaki rakama tekabül edeceği söylendi. Biz bu 4+1´lerin biraz daha düşünülmesine, projenin son aşamasında karar verilmesini düşündük. Şuanda önümüzde 2+1 ve 3+1 projelerimiz ama talep doğrultusunda olursa 4+1 de düşünüyoruz. Yaklaşık 5-6 aylık süre zarfı içerisinde Melikgazi Belediyesince çıkacak olan plan sonrasında TOKİ ihale aşamasına gelecektir. Bu anlamda maddi olarak hazırlıklı olmanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum"

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ise Belediyeler ve hayırseverlerin desteği ile maliyeti yüzde 20-25 gibi aşağı çekmeyi planladıklarını belirterek  "Planlamanın bitmesiyle beraber Ekim gibi proje çalışmaları biter, teklifler toplanır ama TOKİ´nin ihale sürecini önümüzdeki yılın ilkbaharını bulacağını tahmin ediyorum. Şubat, Mart´tan önce bir ihale doğrusu beklemiyorum. Ama Ekim´den sonra 2+1, 3+1 teklifleri toplanacak. Ona göre bankalar üzerinden ?şu kadar para yatırın´ denecek. Böyle bir süreçte bu günden TOKİ veya başka bir müteahhit fark etmez ?Şu konutun maliyeti budur´ diyebilmemiz zor. Ama ortalama TOKİ´nin yaptığı konutlara baktığımız zaman metrekare başına bin 500-2 bin arasında bir maliyet görüyoruz. Kabaca 100 metrekarelik bir konut 200 bin TL civarında gibi. Bizim burada avantajımız ne olacak? TOKİ ihaleye çıkarken oradaki okulu, camiyi, parkı, bahçeyi, yeşil alanı tamamıyla birlikte müteahhide ihale ediyor. Biz belediyeler ve hayırseverlerin desteğiyle toplam maliyeti yüzde 20-25 gibi aşağı çekme hedefimiz var. TOKİ´nin ve kooperatifin yapacağı en önemli iş bu. TOKİ, genellikle yaptığı konutların parasını 10 yılda yani 120 ayda yapılıyor. Biz görüşmeler yaparak bunun 15 yıl yani 180 aya yayılmasını sağlayacağız. Tabi fiyat farkı da olacak." Değerlendirmesinde bulundu?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"