GAZETECİ VELİ ALTINKAYA

GAZETECİ VELİ ALTINKAYA

GELECEĞİN SAĞLIKÇILARINA'İLETİŞİM'İ ANLATTI

 

 

KAY-GRUP Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Veli Altınkaya Özel Magnet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde eğitim gören  geleceğin sağlık  öğrencilerine ‘İletişim' konulu konferans verdi. Altınkaya sağlık sektörü çalışanları için  ‘İletişim' kavramının hayati önem arz ettiğini vurguladı…

Özel Magnet Anadolu Sağlık Meslek lisesi okulunda gerçekleştirilen konferansa okul Müdürü Nuri Ayvaz, öğretmenler  ve öğrenciler iştirak etti.

     Konferans öncesinde konuşan okul müdürü Nuri Ayvaz, Altınkaya ya  katkılarından dolayı teşekkür etti. Ayvaz, öğrencilerinin sağlık hizmetlerinde iletişim konulu ders aldıklarını belirterek mezun olduktan sonra milyonlarca insanlarla iletişim halinde olacaksınız iletişim çok önemlidir değerlendirmesinde bulundu.

    KAYGRUP Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Veli Altınkaya konuşmasına iletişimin önemine değinerek başladı. Altınkaya, sağlık öğrencilerine insan ilişkisini, insanlar la  iletişimi iyi bilmeniz gerekir bu  sağlık dersinizden sağlık işinden tansiyon ölçmekten daha önemli değerlendirmesinde bulundu. Altınkaya şöyle konuştu.

   Mesleğiniz sonunda hastayla direk temas sağlayacaksınız, giyiminizden, konuşmanıza kadar hastayla olan diyalogunuz çok önemli. Kendi düşüncemi söyleyecek olursam eğer Zaman zaman hastanelerde sağlık görevlilerine yönelik saldırılar oluyor bunun yarısında meslektaşlarınız suçlu yarısında ise saldırıyı gerçekleştiren suçlu, hasta yakınları hastası hakkında bilgi almak istiyor. Mesleğimizle alakalı yaşadığımız olaylarda örnek verecek olursak kaza haberlerinde onu biz gazeteciler haber olarak görüyoruz fakat kazayı yapanların yakınları için orası bir facia oluyor biz mesleğimiz olarak en sağlıklı bilgiyi alıp kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyoruz, sağlıkçıların günlük 150 hasta ile muhatap olmasının ardından ister istemez yaşanan yoğunluktan dolayı  stresli olmaları normaldir. Bu esnada sizlerinde güler yüzlü olmanız insanlara moral olacaktır.

    Türkiye'deki işsizlik oranlarına dikkat çeken Altınkaya, gençler arasındaki işsizlik  %20 oranında bunun önemli bir bölümü üniversite Türkiye'deki genel işsizlik oranı ise %11-12 civarında diye konuştu.  ayrıca öğrencilerin başarılı olmaları konusunda bazı tavsiyelerde de bulunarak günümüz iletişim teknolojilerini olumlu yönde kullanmaları  konusunda tavsiyelerde bulundu. Altınkaya İnsanların birebir ilişkilerinin meslek hayatında  önemli olduğunu hatırlattı.



Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı