GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

VALİ GÜNAYDIN: “GAZİLERİMİZİN TALEPLERİ BİZİM İÇİN EMİRDİR”

‘Gaziler Günü’nün bir  yenisi daha tüm yurtta  törenlerle kutlandı…  İlimizdeki kutlamalarda  konuşan  Valisi Şehmus Günaydın, “Şehit ve Gazilerimizin mirasına daha çok sahip çıkmalıyız. Gazilerimizin talepleri bizim için emirdir” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtı önünde bir araya gelerek ‘Gaziler Günü’nü kutlayan gazilerimize, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, CHP İl Başkanı Ümit Özer, Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı ile askeri personel eşlik  etti…

Saygı duruşu  ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Atatürk anıtına çelenk sunarak  Ata’nın manevi  huzurunda  bağlılıklarını gösteren Gazilerimiz’e eşlik edip günlerini kutlayan Vali Günaydın günün anlam ve önemine dair yaptığı değerlendirmede Gazilerin taleplerinin kendileri için bir emir olduğunun altını kalın çizgiler ile çizerek  “Mustafa Kemal Atatürk’e, Gazilik ve Mareşallik unvanının verilişinin 99. Yıl dönümü ve Kahraman Gazilerimizin, Gaziler Gününü tebrik ediyorum. Bizler, tabi ki devletimiz, milletimiz, bayrağımız, ezanımız söz konusu olduğu zaman seve seve cepheye koşan, göreve koşan bir milletin evlatlarıyız. Bu görev esnasında da şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşıyoruz. Biz bugün, bu cennet vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizin mirasına sahip çıkabilmek için, çok daha fazla çalışmalıyız. Çok daha fazla gayret göstermek zorundayız. Onların emanetini koruma adına her türlü görevi en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Bizler, şehit ailelerimize her zaman şunu ifade ediyoruz. Sizler bizlere şehitlerimizin emanetisiniz ve onlar için ne gerekiyor ise, bütün kurumlarımızla yapmaya hazırız, onların emrindeyiz diyoruz. Gazilerimiz de yine aynı şekilde bizim için çok değerlidir, çok önemlidir. Onların bütün talepleri de bizler için emirdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizin, vefat eden kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Vefat eden gazilerimize cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, huzurlu, mutlu bir hayat temenni ediyorum “ ifadesini kulandı.

Gaziler    adına bir konuşma yapan  Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı Gazilerin, geçmişte yapılan savaşlarda olduğu kadar, geçen yıl meydana gelen hain darbe teşebbüsünde de vatan için hazır bulunduğunu ispat ettiğini  vurgulayarak “Emperyalist güçlerin Türk ordusu karşısında defalarca hüsrana uğradığını, Türk milletinin bundan sonra da ezan sesi duyulan topraklarda yabancı bir bayrağın dalgalanmasına izin vermeyecektir. Kan dökülerek Türk'e vatan olan topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Asil Türk milletinin bağrından çıkan, tarihi şan ve şerefle dolu Türk ordusu, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir. Ordumuza her zaman sahip çıkmalıyız." değerlendirmesinde  bulundu.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor