GAZİLERİMİZİN GURUR GÜNÜ’NE HÜZNÜN GÖLGESİ DÜŞTÜ

GAZİLERİMİZİN  GURUR GÜNÜ’NE HÜZNÜN GÖLGESİ  DÜŞTÜ

91. Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ancak bir türlü son bulmayan terörün kara yüzü, Gaziler Günü kutlamalarını hüzne boğdu. Önceki gün yanşan hain saldırıda şehit verdiğimiz 10 vatan evladının şehadeti ile

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 19 Eylül “Gaziler Günü” anma törenlerinin ilk durağı Cumhuriyet Meydanıydı. Meydan’da düzenlenen çelenk sunumuna Vali Şerif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral başta olmak üzere Silahlı Kuvvetler, Sivil Protokol, İl Emniyet Müdürlüğü , Muharip Gaziler ve Şehitler Derneği mensupları katıldı. Saygı duruşunun ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneğini temsilen çelenkler Atatürk anıtına bırakıldı.

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Osman Balcı yaptığı kısa konuşma da “2000 itibaren resmi devlet töreni niteliği kazanan bu gün  de hem atamıza Gazi ünvanının verilişinin 91. Yıl dönümünü, hem de Gaziler Gününü hep beraber kutlamak için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

 

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından  Vali Şerif Yılmaz, , Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki   Gaziler Derneğini ziyaret ettiler.

 

 Ziyarette konuşan  Vali Şerif Yılmaz  “Bugüne kadar  vatanın bölünmez bütünlüğüyle ilgili, özellikle terörle mücadele de ve Kurtuluş Savaşında bugünlere gelmemizi sağlayan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaşayan Gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum. Eğer bu ülkede yaşayacaksak bunun bedelini ödüyoruz. Ödemek zorundayız. Vatan bedel ödenmeden alınması mümkün değil.” Diye konuştu.

 

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı “ 46 Kıbrıs gazisi dul eşi var. 39 tane Kore Gazimiz kayıtlı olan ama birçoğu hasta durumda. 56 tane Kore Dul Eşleri var. Toplam sayımız 440 kişiye hizmet veriyoruz dedi”

 

Vali Şerif Yılmaz  Gaziler Derneği’nin ardından  Şehitliğe  geçerek  vatan uğruna gözlerini kırpmadan  hayatlarını  veren şehitlerimizin kabrini ziyaret  edildi.  Vali Şerif Yılmaz, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları şehitlerimizin mezarlarına  karafil bırakarak dua ettiler.

 

Bırakılan karanfillerin ardından   Vali Şerif Yılmaz ve Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral’in beraberindeki heyet anı odasına geçerek Şehitleri andılar. Vali Şerif Yılmaz anı defterini imzaladı.

 

Törenin son bölümünde şehitlerimizin için Dua okundu. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit dul ve Yetimleri Derneği Şehitler Derneği Başkanı Ali Yavuz  son günlerde şehitlerimizin sayısının fazlaca gelmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirerek “Bu kan dursun artık “dedi.

 

Şehitlikteki  törende  Kahramanmaraşlı  Şehit Üstteğmen Mustafa Karaca’nın kızı İlknanur’un babası için kaleme aldığı mektubu okuyan Ali Yavuz herkesi duygulandırdı.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”