GEBE KADINLAR GÜNDE EN AZ ÜÇ LİTRE SIVI TÜKETMELİDİR

GEBE KADINLAR GÜNDE EN AZ ÜÇ LİTRE SIVI TÜKETMELİDİR

KADIN HASTALIKLARI UZMANI DOÇ. DR. GÖKALP ÖNER: ?HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYRETMEKTE, HAMİLE VATANDAŞLARIMIZIN SICAK HAVALARDA SOKAĞA ÇIKMAMAYA ÖZEN GÖSTERMELERİ UYGUN OLUR?

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner haber ekibimize yaptığı değerlendirmede hamile kadınların bu havalarda çok fazla sıcağın altında kalmaması gerektiğini vurgulayarak? Hamile kadınların günde en az üç litre sıvı tüketmeleri gerekir. Bugünlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte, hamile vatandaşlarımızın sıcak havalarda sokağa çıkmamaya özen göstermeleri uygun olur? ifadesini kullandı?

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner haber ekibimize yaptığı değerlendirmede bu havalarda hamile kadınların çok fazla sıcağın altında kalmaması gerektiğini belirterek ? Bunların iki sebebi var. Bunlardan birincisi yeterince sıvı alınmaması diğeri ise erken doğum riskidir. Özellikle yaz aylarında sıcak havalarda gebelerin günde en az üç litre sıvı tüketmelerini öneriyoruz. Üç litreden az sıvı tüketimi düşükler ve erken doğumlara yol açabilir. Aynı zamanda çocuğun sıvısının azalması da annenin tükettiği su ile alakalıdır. Onun için yaz aylarında daha fazla su tüketimini öneriyoruz? değerlendirmesinde bulundu?

Doç.Dr. Öner sözlerinin devamında sıcak havaların hamile kadınlarda ?Gebelik Maskesi´ olarak isimlendirilen bir çilt rahatsızlığına da sebebiyet verdiğini hatırlatarak ?Gebelik maskesi dediğimiz bir durum var. Özellikle güneş ışığına maruz kalan kadınlarda yüksek dozda kadınlık hormonu salgılandığı için gebelik maskesi olarak isimlendirdiğimiz yüzde değişik lekelenmeler oluyor. Bu da tamamen güneş ışığına maruz kalmayla alakalıdır. Bunun için mutlaka koruyucu kremlerin doktorların önerisiyle kullanmaları gerekiyor. Yoksa gebelik maskesi dediğimiz lekeler hem hoş bir görüntü olmuyor hem de ilerleyen zamanlarda daha büyük sıkıntılara sebep olabiliyor. Bunun için yaz aylarında çok fazla güneşe maruz kalmadan bol sıvı tüketimini öneriyoruz.? İfadesini kullandı?

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı