GEÇİM KAYNAĞI BALIK

GEÇİM KAYNAĞI BALIK

Yamula Baraj Gölü, balıkçıların geçim kaynağı oldu -Balıkçı İbrahim Karagül: ''Baraj gölünden tuttuğum balıkları satarak geçimimi sağlıyorum'

Kayseri'de bulunan Yamula Baraj Gölü, bir yandan şehrin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılarken, bir yandan da gölde balık avlayan amatör balıkçıların geçim kaynağı oldu.

      Balık tutmak için her gün kent merkezinden Yamula Baraj Gölü'ne giden İbrahim Karagül, barajda tuttuğu balıklarla geçimini sağlamaya çalıştığını bildirdi.

      Balık tutmak için sabah erken saatlerde otobüsle baraja geldiğini, günboyu balık tuttuktan sonra, akşam otobüsüyle de geri döndüğünü kaydeden Karagül, barajda bugünlerde daha çok alabalık tuttuğunu söyledi.

      Barajda genellikle sazan ve alabalığa rastladığını anlatan Karagül, ''Baraja gelip günde yaklaşık 25 adet alabalık tutuyorum. Bu aralar alabalık çok. Sazan balığına nadir rastlıyorum. Geçen ay daha fazla balık tuttum. Şimdi eskisi kadar balık tutamıyorum'' dedi.

      Yaklaşık 6 yıldır balık tuttuğunu ifade eden Karagül, şöyle devam etti:

     ''Balık tutmaktan başka bir işim yok. Ara sıra kahvehanelere gidip, ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Ama balık tutmak daha iyi. Hem hobimi yapıyorum hem de para kazanıyorum. Eskiden ırmağa gidip balık tutardım. Şimdi ise baraja geliyorum. Mesafe çok uzak ama, geçim kaynağım bu. Her sabah buraya gelip balık tutuyorum.''

      Karagül'ün yanı sıra diğer amatör balıkçılar da baraja gelip balık tutuyor. Bazıları hobi için balık tutarken, bazıları da tuttuğu balıkları komşularına dağıtıyor.

      Kuşçu Mahallesi'nde geçen yıl açılan Kayseri Marina yönetimi de aldığı kararla, 2012 yılında barajda balık tutan amatör balıkçılara sabahleyin çorba ikram edecek. Yönetim ayrıca, balık tutma yarışması düzenleyerek, en büyük balığı yakalayan balıkçıyı ödüllendirecek.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor