GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

?O LİSE´ ÖDÜLLERİ TOPLADI

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nın ödül töreni yapıldı. En fazla ödülü, Liseli Cansel´in talihsiz intiharı ile gündeme gelen Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi aldı.
Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde düzenlenen törene Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kayseri Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışmaya katılan çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.
?GELECEK SİZİN ÜZERİNİZDEN ŞEKİLLENECEK?
Açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, yarışmaya katılan öğrencileri özgüvenlerinden dolayı tebrik etti. Türk eğitim sisteminde girişimcilik, proje yazma ve araştırmaya daha yatkın bir eğitim verildiğinde, bilimsel yarışmalara katılım sayısının artacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Güven, ?Burada belki geleceğin bilim insanlarını, akademisyenlerini, yöneticilerini görüyoruz. En azından araştırma yapmak, proje yapmak için bir adım attılar. Sizler seçkin bir topluluksunuz. En azından proje hazırlama cesareti göstermiş, buraya kadar gelmiş bir topluluksunuz. Burada alacağınız sonuçlar sizi yıldırmasın. Sonuçta belli sayıda kişi finale gidecek. Ama derece alıp almamaktan daha önemlisi bu işe başlamak. Sizler de bilim dünyasına bir adım atmış oldunuz. Gelecek nesiller sizin üzerinizden şekillenecek. Bizlerin yapamadığı birçok şeyi sizler yapacaksınız. Bizim zamanımızda da varmış ama muhtemelen belli bazı iler ve bazı okullara özgü bir yarışma idi bu. Ama şimdi, köy okullarından bile projelerin geldiğini görüyoruz. Bu çok güzel bir şey ve ülkenin geleceği adına ümit veriyor. Eğitimimiz, araştırma, proje hazırlama ya da girişimcilik üzerine değil maalesef. Ancak, buna rağmen, araştırmacı, proje hazırlayabilen gençlerin çıkmış olması bize ümit veriyor. Hele bu eğitimleri verebilirsek neler olacağını tahmin etmek mümkün değil. Hiçbir şey ne hayatın sonu ne de başlangıcı. Sizi bu aşamaya getiren, destekleyen hocalarınız ve ailelerinize de teşekkür ediyorum. Buradaki sonuç çok önemli değil, hepiniz zaten kazandınız. Bundan sonraki hayatınızda da başarılar diliyorum.? diye konuştu.
17 PROJE ANKARA´DA YARIŞACAK
Kayseri Bölge Koordinatörü ve ERÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Ünalan ise, Kayseri bölgesinde bu yıl yarışmaya 811 projenin başvuru yaptığını, bunlardan seçilen 100´ünün de sergilendiğini ifade etti. Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışma yapısına dair şu bilgileri verdi:
?Yarışmamız neredeyse yarım asırlık bir yarışma ve TÜBİTAK tarafından liseli öğrencilere, Türkiye´de 12 bölge üzerinden yürütülen bir yarışmadır. Bu bölgelerden biri de Kayseri´dir. Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray ve Niğde ile bir bölge oluşturmaktadır. Bu yıl 12 alanda yarışma düzenlenmiştir. Değerler eğitimi ve teknolojik tasarım bu yıl eklenen alanlardır. Dört aşamadan oluşur. İlk aşama, öğrencilerimizin, Ocak ayında online sistem üzerinden başvuru yapmaları ile başlıyor. Bu başvurular değerlendirilerek sayı 100´e düşürülüyor. 100 projeyi sergiye davet ediyoruz ve öğrencileri mülakat sınavına tabi tutuyoruz. Bu sınav sonrasında karar verdiğimiz 17 projeyi Ankara´ya göndereceğiz. 12 ikincilik, 12 üçüncülük ödülü vereceğiz. Ankara´ya giden projeler ödül alırsa madden ödüllendirilecek. Eğer yasa yetişirse, üniversite sınavında ek puan da alacaklardır. Ayrıca Ankara projelerinde başarılı olan bazı projeler yurt dışına da gönderilecek.?
Konuşmaların ardından, 12 dalda üçüncülük, ikincilik ve birincilik ödülleri dağıtıldı. En fazla sayıda ödülü, yarışmaya 12 ayrı proje sunarak, en fazla katılım sağlayan ve öğretmeninin tecavüzüne uğradıktan sonra intihar eden ?Liseli Cansel´ ile gündeme gelen Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi aldı. Öğrenciler, salonda sık sık lisenin adı ile tezahüratta bulundu.


Haber Kaynak : İHA

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”