GELECEĞİN BÜYÜKLERİ

GELECEĞİN BÜYÜKLERİ

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİNİ GEZDİLER?

 

İldem İMKB İlk ve Ortaokulunda eğitim gören öğrenci ve öğretmenleri Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm Tesislerini gezerek geri dönüşüm materyallerinin toplama, depolama ve değerlendirme aşamaları konularında yetkilerden bilgi aldılar?
İldem İMKB İlk ve Ortaokulu´ndan 210 öğrenci çevre ve doğal kaynaklar ile ilgili olarak geri dönüşüm tesislerini Okul Müdürü Hüseyin Bulut nezaretinde gezerek, geri dönüşüm toplama, değerlendirme ve ekonomiye katkıları hakkında geri dönüşüm sorumlusu Ramazan Aydın tarafından bilgi alarak bilinçlendiler ve bilgilendirildiler.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çevre bilincinin çok önemli olduğunu şu anda dünyadaki kargaşa ve savaşların temel nedeninin doğal kaynakların sahiplenilmesi ve kullanımı olduğunu vurguladı?
Geri dönüşüm tesislerini gezen ve ayrıştırılarak toplanan çöplerin sonunda tekrar kullanılacak olan hammaddeye nasıl dönüştüğünü uygulamalı olarak gören öğrenciler şunları kaydettiler? ?Doğal kaynaklar son derece kısıtlı. Dikkatli kullanılması ve tonlarca kağıdın geri toplanılarak yeniden kullanılması ile binlerce ağaç kesilmekken kurtuluyor. Teneke ve lastikler tekrar hammadde olarak eşya yapımında kullanılarak ekonomik kazanç elde ediliyor. Birçok madde ithalat yapılmayarak, döviz kazancı elde edilerek bizlerin geleceğine harcanıyor. Bunlar çok güzel çalışmalar. Bundan dolayı Başkan Memduh Büyükkılıç´ı tebrik ediyor ve çevreye sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz.?



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”