GELECEĞİN BÜYÜKLERİ

GELECEĞİN BÜYÜKLERİ

METEOROLOJİK GÖZLEM YAPTILAR?

Meteoroloji Kayseri 7. Bölge Müdürlüğü personelince günlük olarak gerçekleştirilen ölçüm işlemlerinde kullanılan ve atmosfer değerlerini gösteren balon uçurma faaliyetine meteroloji bölge müdürlüğünü ziyaret eden geleceğin büyükleri mini öğrencilerde eşlik ederken 7. Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz haber ekibimize yaptığı değerlendirme de Kayseri´de hafta sonuna kadar yağış beklediklerini, önümüzdeki hafta da sıcaklıkların artarak mevsim normallerine ulaşacağını duyurdu?.
Meteoroloji Kayseri 7. Bölge Müdürlüğü´ne özel bir kreşin öğrencileri ziyaret ederek, atmosfer değerlerini gösteren balon bırakma faaliyetinde gözlem yaptı. Balonun gökyüzüne bırakılmasıyla alkış tutmaya başlayan minikler, balonun patlayacağını düşünseler de, umdukları olmayınca şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Hava tahminleri için günlük olarak gerçekleştirilen ölçüm işlemleri konusunda konukları ile birlikte haber ekibimizde bilgilendiren Kayseri 7. Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz şunları kaydetti? ?Meteorolojik gözlemler yer gözleri olarak yapılabiliyor. Kayseri ilimizde 23 adet yer gözlemi yapılabilir. Bunun yanında atmosferin dikey kesimlerinde gözlem yapılabilmesi gerekiyor. Bunun için bölge merkezimizde günde iki kere yüksek atmosfer gözlemlerini, balon uçurmak suretiyle yapıyoruz. Her gün 02.30 ve 14.30´da iki kere yapılıyor. Sıcaklık, basınç ve nem gibi birçok parametreyi atmosferde dikine ölçülmesi şeklinde yapıyoruz. Bu ölçme şekli Çocuklarımızın da hafızalarında kalabilecek bir etkinlik, meteoroloji bölge müdürlüğümüzdeki uzman personelimiz vasıtasıyla sık sık özellikle çocuklarımızı gençlerimizi, meteorolojik faaliyetler konusunda bilgilendirme yapmak istiyoruz. Onlara ne kadar yardımcı olabilir ve bilgi verebilirsek gelecekte onların meteoroloji bilimi konusunda bilgi sahibi olmasını sağlarız.?
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü´nün Minik Konukları ise balonun bırakılışının ardından, gördükleri bu olayın hava durumunu öğrenmek için yapıldığında olayın bir oyun olmadığının farkına varıp dikkat kesildiler ve balonun patlayacağından endişe edip, ölçüm işlemini merakla takip ettiler?
Kayseri 7. Bölge Müdürü Mustafa Yılmaz, iki haftalık hava tahminlerini şu şekilde açıkladı; ?Mayıs itibariyle Kayseri ilimiz, uzun yıllar ortalaması olan yaklaşık metrekareye 50 kilogramlık yağışın 16 kilogramını ilk 10 gün içerisinde aldı. Tabiî ki beklentimiz önümüzdeki günlerde uzun yıllar ortalamamız olan metrekareye 50 kilogramlık yağışı almamız, şuandaki tahminlerimiz önümüzdeki günlerde mevsim yağışlarının devam edeceği yönünde, ancak çok fazla bir miktarı beklemiyoruz. Önümüzdeki pazartesi günü öğle saatlerine kadar aralıklarla gök gürültülü ve sağnak yağışların ilimizde görüleceğini tahmin ediyoruz. Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen, serin ve yağışlı hava nedeniyle, Cuma ve Pazar günü geç saatlere kadar, hatta Pazartesi´ye sarkabilir. Ama bu yağışlar mevsim itibariyle bir noktaya yağıp diğer noktaya yağmayabilir. Her tarafta yağış beklemek şuanda mümkün değil. Sıcaklık da önümüzdeki haftadan itibaren hissedilir derecede artış bekliyoruz. Mevsim normallerimiz 21-22 derece civarında, önümüzdeki günlerde Pazar ve Pazartesi´nden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerinin 6-7 derece üzerine çıkmasını bekliyoruz. Yine sıcaklık artışına bağlı olarak Cuma, Cumartesi ve Pazar güney yönlerden zaman zaman sıcaklığı artıracak orta ve kuvvetli şekilde rüzgâr bekliyoruz.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye