GELECEĞİN BÜYÜKLERİNDEN

GELECEĞİN BÜYÜKLERİNDEN

İNSANLIK DERSİ

Besime Özderici Ortaokul öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarıyla erzak alarak Bayırbucak´taki  savaş mağduru  çocuklara  gönderdiler. Yaptıkları bu yardımla Türk milletinin, şerefli ve şefkatli ellerini tüm dünyaya göstermiş olan öğrenciler, Türk Milletinin göğsünü kabarttı.

Türk Milletinin, aziz, şerefli ve yardımsever olduğunu bu kez, minik kahramanlar gösterdi. Besime Özderici Ortaokulu öğrencileri kimseden destek ve yardım almadan biriktirdikleri harçlıklarıyla, Bayırbucak´ta Rusya´nın işgaline direnen Türkmen kardeşlerimize giyecek ve yiyecek yardımı yaptı. Dünya´ya insanlık dersi veren minik kahramanlar, toplamada 110 koli yardımı Bayırbucak´a göndermek üzere İHH yetkililerine teslim etti.

Okul Müdürü Fevzi Ceylan, kampanya kapsamında Bayırbucak´a gidecek yardımı şu şekilde açıkladı; ?Okulumuzda bir yardım kampanyası başlattık ve öğrencilerimizin tamamının katkısı gerçekleşti. Toplamda 110 adet, 70 adet gıda, 40 adet te giyecek kolisi hazırlandı. Bugün burada Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz ve İHH temsilcisi vasıtasıyla yapmış olduğunuz, katkıları yerlerine ulaştırmak üzere teslim ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.?

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ?katkıda bulunan tüm öğrencilerimizin alnından öpüyorum? diyerek şunları kaydetti; ?Bu yardımın çok büyük bir önemi var. Çocuklarımız kendi harçlıklarıyla, yardım almadan, hiçbir kurumdan destek almadan hazırlamış oldukları yardım. Bu bizim yetiştirdiğimiz neslin tarihine, geçmişine, kültürüne nasıl sahip çıkmak istediğinin bir göstergesi. Yani eğitim camiası olarak, bazı şeyleri doğru öğrettiğimizi görüyoruz. Bütün çocuklarımızın bu işe katkı koyması bizi çok sevindirdi. İHH´ YA bir çok yardımımızda bize aracı oldukları için teşekkür ediyorum. Bu yardıma katkı koyan bütün yavrularımızın gözlerinden öpüyorum.?

Kayseri İHH temsilcisi Mustafa Satıcı ise, ?iyilik meleklerimizi canı gönülden kutladığını söyledi;  ?Memur-Sen´in gönderdiği iki tır un yardımıyla birlikte, 2016 senesi içerisinde 26 adet tırı Suriye´deki mazlumlara göndermiş bulunuyoruz. 27´nci tırımız Cuma günü, çocuk bisküvisi, pirinç ve undan oluşan bir tırımız bu yardımlarla birlikte Cuma günü Suriye´ye hareket edecektir. Bu küçük yavrularımızı canı gönülden kutluyoruz. Burada çok güzel bir çalışma yapmışlar, bu çalışmalar diğer okullara örnek olacak niteliktedir. İyilik meleklerimizi canı gönülden kutluyoruz.?

Kendileri küçük ama yardımseverlik için büyük bir adım atan Besime Özderici Ortaokulu öğrencilerinden Elif Dilara Dayı, farkında olmadan attıkları bu kocaman adımı şu şekilde özetledi; ?Bayırbucak´taki kardeşlerimize yardımda bulunuyoruz. Çok mutluyum. Biz bulgur gönderdik, çay gönderdik.?



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor