GELECEĞİN GOLFÇÜLERİ KAYSERİ´DE SEÇİLİYOR

GELECEĞİN GOLFÇÜLERİ KAYSERİ´DE SEÇİLİYOR

SEÇİLEN MİNİK GOLFÇÜLER, MİLLİ TAKIM ALT YAPISINA GÖNDERİLECEK

Türkiye Golf Federasyonu tarafından Kayseri´de 7-10 yaş grubu arasında golf seçmeleri yapıldı. Seçmeler sonucunda seçilen 40 minik sporcu, 10 bin saatlik eğitime tabi tutulacak.
Erciyes üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Atatürk Kapalı Spor Salonu´nda düzenlenen seçmelere, aileleri ile beraber gelen minik sporcular, heyecanlı anlar yaşadı. Seçmeler hakkında bilgiler veren Türkiye Golf Federasyonu Eğitim Alt Yapı Grubu Üyesi Adnan Salmanlı, ?Bu programlara 1998 yılında başladık. Başladığımız program kapsamında devlet okulları ve özel okullardan seçtiğimiz sporcular, 2 kere Avrupa Şampiyonluğu kazandı. Metot olarak yetenek seçimi testleri ile özel yapılan testlerle beraber bir seçme yapıyoruz. Burada amacımız, en yetenekli sporcuları tespit etmektir. Çünkü uluslararası performans sporcuları yetiştireceğiz. Bunun Kayseri´de de yapılması yönetim kurulumuz için bir sevinç kaynağı oldu. biz Kayseri´ye Doğu´ya açılan bir kapı olarak bakıyoruz. Eğer Kayseri´de yapılacak olan programları doğru bir şekilde yönlendirebilirsek diğer illerimize de örnek bir proje olacak. Türkiye Golf Federasyonu olarak milli takıma ve milli takımdan sonrada olimpiyatlara sporcu hazırlıyoruz. Bu projeyi İstanbul´da ve Antalya´da golf sahaları olduğu için başlattık" ifadelerini kullandı.
Golfte başarılı olan sporcuların alt yapıdan yetiştiğini kaydeden Salmanlı, "Golf dünyada üst kesimin oynadığı bir spor ama aşağıya doğru indikçe biraz daha ailelerin maddi durumundan dolayı yavaşlıyor. Genelde golf sporunda ki iyi sporcular zenginlerden değil, alt yapıdan gelen sporculardan çıkıyor. Dünyada en çok para kazanan sporcular golfçülerdir. Yıllık 100 milyon dolay kazanıyorlar" şeklinde konuştu.
Golf Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Doç. Dr. Ziya Bahadır ise, "Milli takımın alt yapısına sporcu seçmelerimiz uzun yıllardır devam ediyor. Onun ilk seçmelerini bugün gerçekleştiriyoruz. Uzun yıllardır biz Kayseri´de golfe yönelik çalışmalar yaptık. Burada 11 tane federasyona tescilli kulübümüz var. 300´e yakın lisanslı sporcumuz var ama biz şampiyonalarda yarışabileceğimiz ve milli takımın alt yapısına gönderebileceğimiz sporcu arayışımız devam ediyor. Bunun ilk hedef çalışmaları bu seçmelerle başlayacak. Bu seçmelerden sonra ki amacımız seçilen çocukların 10 bin saatlik eğitim programına tabi tutulmasıdır. 10 bin saatlik eğitim programıyla belli yaş kategorilerine erişen çocukların bir dahaki dönemde eğitimlerinin olgunlaşarak iyi seviyede golf sporcusu olması ve yurtdışında burslu olarak okumalarını düşünüyoruz. Temel bir çalışma. İnsanlar kafalarında golfü şekillendirebilir ama sadece golf değil, sporcuları fiziksel gelişmelerini ve sosyalleşmelerini hedefliyoruz. Golf, sadece buna temel oluşturacak" diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak