GELECEK NESİLLER BÜYÜKŞEHİR İLE YETİŞECEK

GELECEK NESİLLER BÜYÜKŞEHİR İLE YETİŞECEK

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİ İLE TALAS-MEVLANA MAHALLESİ´NDE YAPILAN OKUL KAMUOYUNA TANITILDI

Büyükşehir Belediyesi gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için eğitime yatırımlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsever işbirliği ile Talas-Mevlana Mahallesi´nde yapılan Durak-Hava Demir İlk ve Ortaokulu düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´yi her alanda kaliteli ve konforlu bir şehir yapmak için her yatırıma omuz verdiklerini söyledi.
Talas-Mevlana Mahallesi´nde Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsever işbirliği ile yapılan okulun tanıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, eğitimciler, bürokratlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Başkan Çelik, okulda çiçeklerle karşılandı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, okulun yapımı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsever Demir ailesine teşekkür ederek, ilkokulda 752, ortaokulda ise 669 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise Mevlana Mahallesi´nin 60 bin nüfusu ile Kayseri´nin en büyük mahallelerinden olduğunu belirtti ve bu mahalleye mimarisi ve altyapısıyla çok güzel bir okul kazandırıldığını kaydetti. Palancıoğlu, "Okulumuzu kısa süre içinde tamamlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Hayırseverimize teşekkür ediyorum" dedi.
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BÜYÜKŞEHİR´DEN ÖDÜL
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasına "Ziyaret ettiğimiz her okulda, sınıf birincilerine çok güzel hediyeler vereceğiz" diyerek başladı. Büyükşehir Belediyesi olarak başta eğitim olmak üzere şehrimizin ihtiyaç duyduğu hiçbir işe "Bizim görev sahamız içinde değil" şeklinde yaklaşmadıklarını ifade eden Başkan Çelik, Kayseri´yi her alanda kaliteli ve konforlu bir şehir yapmak için tüm yatırımcı kurum ve kuruluşlara destek verdiklerini söyledi. Bugüne kadar eğitime pek çok alanda katkı yaptıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Şehrimizde ve özellikle Talas bölgesinde okul ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Bu duruma duyarsız kalmamız beklenemezdi. Çocuklarımızın daha iyi eğitim görmeleri için Mevlana Mahallesi´ndeki bu okulumuzun yanı sıra Talas´ta Kuruköprü, Başakpınar ve Yenidoğan mahallelerinde okullar yaptık. Ayrıca Cırgalan Mahallesi´ne de bir okul yaparak o bölgemizdeki ihtiyacı da giderdik. Bunları yapmaktaki tek amacımız daha başarılı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz her zaman bizim önceliğimiz olacaktır. Onların daha güzel yetişmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
"ASIL ESERLER BU OKULLARDAN YETİŞEN ÇOCUKLARDIR"
Kayseri´nin gurur duyulacak pek çok özelliği bulunduğunu ve bunlardan birisinin de hayırseverleri olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın en çok hayırsever yetiştiren şehriyiz. Hayırseverler şehri olan ilimizde eğitim ve sağlık başta olmak üzere pek çok alanda devletimizin yükünü hayırsever hemşehrilerimiz omuzluyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak hayırseverlerimizin yükünü paylaşmaya çalışıyoruz. Biz hayırseverlerimizin yükünü paylaşmak için bu okulun yapımına başladık, hayırseverlerimiz de okul yapımına destek vererek bizlerin yükünü aldılar. Durak-Hava Demir İlkokulu da hayırsever ve belediye işbirliğiyle eğitimin hizmetine sunuldu. Okulumuza katkıda bulunan hayırseverimize de içtenlikle teşekkür ediyorum. ´Kamil odur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.´ Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverimiz burada bir eser bırakıyor. Ancak asıl eserler burada yetişen çocuklarımız olacak. Çünkü dünyada bırakılabilecek en güzel eser her anlamda kendini yetiştirmiş insandır. Dolayısıyla, yetişmiş yeni nesiller yeni eserler ortaya koyacak ve bu döngü böylece devam edecek. Okulumuzun mahallemize, ilçemize, şehrimize ve ülkemize değer katacak hayırlı gençler yetiştirmesini diliyorum."
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Hayırsever Demir ailesine hediye takdim etti. Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Başkan Mustafa Çelik, kalabalık bir öğrenci grubu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Beraberindekilerle birlikte okulu da gezen Başkan Çelik, öğrencilerle sohbet.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"