GELECEKLE İLGİLİ SİYASET PLANIM YOK

GELECEKLE  İLGİLİ  SİYASET  PLANIM  YOK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kent gezileri kapsamında geldiği Kütahya’da, Başbakanın Cumhurbaşkanı, kendisinin de başbakan olacağı yönündeki tahminlere ilişkin, "Ben bunun demokrasiye yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim" değerlendirmesinde

Valilik önünde Kütahya Mehter Takımı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Gül, burada halkı selamlayarak vatandaşlara hitap etti.

Vali Şerif Yılmaz’ı makamında ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, mahalli seçimler bittikten sonra gündemimizdeki konunun cumhurbaşkanlığı seçimleri olacağının gayet açık olduğunu belirterek   “Çünkü Türkiye gibi açık bir toplumun olduğu, herkesin katılımcı bir şekilde görüşlerini ifade ettiği bir ülkede bunu tartışmaktan da tabii bir şey olamaz. Onu ben geçen senelerde, `Artık gündemimizdeki konu budur, konuşulacaktır` dediğimde çeşitli vesilelerle de bu tip sorulara cevaplar verdim. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürecin nasıl olacağı Yüksek Seçim Kurulu tarafından da duyuruldu. Dolayısıyla takvim de bilinmekte” değerlendirmesinde bulundu….                                            

Sözlerinin devamında  gelecekte siyasi planının olmadığını açıklayan Gül, “Tabii ki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili adaylar netleştikten sonra başka bir süreç başlayacaktır. Bu vesileyle şunu da söylemek isterim. Görüyorum birçok tartışmalar oluyor. Birçok spekülasyonlar falan oluyor. Ben devletin bütün kademelerinde milletimize hizmet ettim ve büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim. Tabii ki bundan büyük bir mutluluk da söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili siyaset planımın olmadığını da burada paylaşmak isterim çünkü bakıyorum çok spekülasyonlar, çok şeyler söyleniyor. Bunlar günü geldikçe daha çok konuşulacaktır, tartışılacaktır ama bunun da bilinmesini doğrusu arzu ederdim” diye konuştu.                                                          

 

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı koltuğunda, kendisinin Başbakanlık koltuğunda olacağı söylentilerini de değerlendiren Gül, “Ben bunun demokrasiye yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim. Bugünkü şartlarda gelecekle ilgili düşüncemi söylemiş oldum” ifadelerini kullandı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”