GELENEKSEL ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

GELENEKSEL ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl şair - yazar Ahmet Remzi Akyürek anısına düzenlediği ve bin 270 şairin iştirak ettiği, dördüncü şiir yarışması sonuçları açıklandı. Yarışmada birinciliği ‘Şikâyetname’ adlı şiiri ile Tokatlı şair Rasim Yılmaz kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca düzenlenen geleneksel şiir yarışmasında kazananlar belli oldu. Türkiye’nin dört bir tarafından yoğun ilginin olduğu ve bin 270 şairin  katılım sağladığı yarışmanın sonucu jüri üyelerinin de katıldığı toplantı ile duyuruldu. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü’nün yanı sıra jüri üyeleri Prof. Dr. Nurullah Genç, Prof. Dr. Ziya Avşar, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Hayati İnanç, Yavuz Bülent Bakiler, Yrd. Doç. Dr. Ömer Demirbağ, Dr. Celâl Fedai ve Mustafa İbakorkmaz katıldı.

Jüri Başkanı Prof. Dr. Nurullah Genç, toplantıda yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki düzenlediği yarışmayı Kayseri’nin Mevlevi şeyhi, şair, Birinci Dünya Savaşı Gazisi Ahmet Remzi Akyürek adına tertip ettiğini hatırlatarak şunları kaydetti  “Bu anlamlı bir faaliyetti, çünkü Ahmet Remzi Akyürek, dönemini iki bölgeye, iki anlama yaymış çok önemli şahsiyetlerimizden biridir. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti zamanında yaşamış, kültürel değişikliği ve miras üzerindeki bir takım terakkileri gözüyle görmüş, dolayısıyla hem hüznü, hem büyük bir medeniyetin mutluluğunu aynı anda yüreğinde hissetmiş çok önemli bir değerimizdir. Büyükşehir Belediyemizin onun adına bir yarışma tertip etmesi biz jüri üyelerini son derece sevindirmiştir”        

Jüri Başkanı Genç, yarışmaya 1270 şair katıldığının altını çizip, birinciliği ‘Şikâyetname’ adlı şiiri ile Tokat’tan katılan Rasim Yılmaz aldığını duyurarak şöyle konuştu “Birinciliği ‘Şikâyetname’ adlı şiiri ile Tokat’tan katılan Rasim Yılmaz’ın, ikinciliği ‘Yunus’un Aşk İklimi’ adlı şiiri ile Trabzon’dan katılan Arif Odabaş’ın, üçüncülüğü ‘Sevda Güvercinleri’ adlı şiiri ile Konya’dan katılan Ali Ağır’ın kazandı”                 

‘Serbest’ konulu şiir yarışmasında birinciye 6 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 4 bin TL, mansiyona layık görülen 3 esere ise 1000’er TL para ödülü verilecek. Yarışmacılara teşvik amacı ile dağıtılacak toplam ödül ise 18 bin TL olarak gerçekleşecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı