?GELİN TANIŞ OLALIM" DİYEN KAYSERİLİLER

?GELİN TANIŞ OLALIM

DİYARBAKIRLI AİLELERE MİSAFİR OLDU ...

Kayseri İl Müftülüğü ile Diyarbakır İl Müftülüğünce ortaklaşa tertiplenen "Gelin Tanış Olalım" projesi kapsamında Kayseri´den İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 35 din görevlisi ve aileleri 04 ? 06 Mayıs 2017 tarihleri arasında Diyarbakır´ı ziyaret edip, Diyarbakırlı meslektaşlarına misafir oldular?
Geçtiğimiz Perşembe günü İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven öncülüğünde Kayseri´den yola çıkan din görevlileri ve ailelerini Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Diyarbakır din görevlileri Kayapınar İlçe Müftülüğü önünde Kayseri´den aileleriyle Diyarbakır´a giden din görevlilerimizi karşıladılar.
Karşılama töreninde konuşan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, amaçlarının Diyarbakır´ın gerçek kimliğinin tanınmasına ve ortaya çıkmasına katkı sağlamak olduğunu, kentin peygamberler, sahabeler ve alimler şehri olduğunu kaydetti?
Diyarbakır´ın bu güzelliklerinin yanında zaman zaman meydana gelen lokal olaylarla ön plana çıkarılıp bu güzelliklerinin geri planda durmasına gönüllerinin razı gelmediğini dile getiren İşliyen, "Birileri bu şehrin molotoflarla, bombalarla, terörle ve teröristlerle anılmasını istiyor ama bu şehir imanın, İslam´ın, sahabenin ve peygamberlerin şehridir." diye konuştu.
İşliyen, misafirlerin Diyarbakır insanının misafirperverliğini ve ev sahipliğini göreceklerini umduğunu aktararak, "Ramazan ayından sonra da bizim imamlarımız Kayseri´ye misafir olacaklar. Bununla suni olarak bölgeler arasında farklılıklar oluşturulmaya çalışılan algının kırılmasına çaba gösteriyoruz." Değerlendirmesinde bulundu?
Diyarbakır´da bulunmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Kayseri İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven de hem Diyarbakır´ı gezeceklerini hem de kendilerini misafir eden din görevlilerinin camilerinde vaaza çıkıp hutbe okuyacaklarını bildirerek "Sadece bizlere evlerinin kapısını değil aynı zamanda gönüllerinin de kapısını açmış oluyorlar. Bizler gönüllü olarak bu proje kapsamında Diyarbakır´a gideceğiz dediğimizde onlarca arkadaşımız gelmek için sıraya girdi. Bu ülkenin batısında, doğusunda, kuzeyinde ve güneyinde yaşayan bütün kardeşlerimiz bir bütündür. Gönül bağlarımız oldukça güçlüdür." ifadesini kullandı.
İl Müftümüz Güven tarafından Diyarbakır Ulu Camii´nde Cuma vaazı verildi. Diyarbakır Ensar vakfı´nda konferans verdi. İlim Yayma Cemiyetinde sohbete katıldı. ve Diyarbakır STK´ları toplantısına iştirak etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor