GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI ÇELİK:

GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI ÇELİK:

?BAĞIMLILIK KONUSUNDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRECEĞİZ?


Genç Barış İnisiyatifi Derneği Kayseri Şubesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ortaklaşa tertiplenen ve bağımlılık yapıcı maddeler konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedefleyen ?Gencim Bilinçliyim´ konulu program Gültepe Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi? Toplantıda konuşan Genç Barış İnisiyatifi Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Furkan Çelik,? Bağımlılık yapıcı malzemelerin toplumsal hayatımıza verdiği zararları ortadan kaldırma noktasında öncelikli hedef toplumumuzu bilinçlendirmektir? ifadesini kullandı?
Genç Barış İnisiyatifi Derneği Kayseri Şubesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ortaklaşa tertiplenen etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Genç Barış İnisiyatifi Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Furkan Çelik, davetliler ve öğrenciler iştirak etti?
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genç Barış İnisiyatifi Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Furkan Çelik yaptığı değerlendirmede derneklerinin kuruluş amacını ve hedeflerini dile getirerek şunları kaydetti? "Kayseri Genç Barış İnisiyatifi Derneği dünyanın neresinde olursa olsun her kesimi barış içinde yaşamayı teşvik etmek ve insanlara katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Büyük hedeflerle kurulmuş derneğimiz Ankara ve Kayseri´de şubesini açmıştır. Ulusal çapta çalışmalar yürüten derneğimiz bugüne kadar çok sayıda panel ve konferans düzenlemiştir. Ayrıca birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştır. Bağımlılık yapıcı malzemelerin toplumsal hayatımıza verdiği zararları ortadan kaldırma noktasında öncelikli hedef toplumumuzu bilinçlendirmektir. Geleceğimiz olan gençlerimizi bu maddelerden korumak amacıyla çeşitli eğitimler verilmektedir. Bu açıdan da ´Gencim Bilinçliyim´ projesini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"
Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş´da "Maalesef ülkemiz genelinde madde kullanım oranı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. İstatistiklere baktığımız zaman yüzde2,7 oranında madde bağımlılığı ile karşılaştığımızı görüyoruz. Bunu ilimiz nüfusu ile orantıladığımız zaman yani 35-40 bin kişi çalışma hayatında, toplumsal yaşamında bağımlı kalabiliyor. Toplumumuzda aslında hem üretkenlikten uzaklaşıyor hem de ailesine bir yük olarak kalıyor. Bunu en az düzeye düşürerek sağlam ve sağlıklı bir topluma ulaşma hedefinde bunu yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili ne kadar çok çalışma yapılırsa o kadar çok anlamlı olur" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ?Yek Ahenk´ Tiiyatro Topluluğunun 37 kşilik kadrosu ile sahnelediği ?Kayıp Hayatlar´ isimli drama türündeki 2 perdelik oyun sahnelendi?
Tiyatro oyunun ardında ise ressam Özge Türkmençalıkoğlu´nu 24 eserden oluşan kişisel sergisi davetlilerin beğenisine sunularak etkinlik noktalandı?
HABER: S. ERDOĞAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"