GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLERİ DEVAM EDİYOR

GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLERİ DEVAM EDİYOR

8 BAŞVURUDAN 163´Ü DESTEK ALMAYA HAK KAZANDI?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yurt genelinde uygulamaya konulan ´Kırsal Kalkınma Destekleri ? kapsamında ?Genç Çiftçi Projeleri´ nin desteklenmesine start verildi? Taşrada İl Müdürlükleri vasıtası ile gerçekleştirilen destekleme çalışmaları kapsamında genç çiftçilere destekleri teslim edilmeye başlandı? Yürütülen çalışma ile ilgili olarak bilgi veren Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mümtaz Hacıpaşaoğlu söz konusu destek için ilimizden 8 bin başvuru olduğunu ancak 163 genç çiftçinin projesine destek verilebildiğini duyurdu?
İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ´Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi´ programı kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak haber ekibimize bilgi veren Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mümtaz Hacıpaşaoğlu ?Bakanlığımız ilk defa genç çiftci projesi kapsamında 18 - 40 yaş arasındaki genç çiftcilerimize 30 bin tl hibe desteği yapmaya başladık. Projemiz 2018 yılına kadar 3 yıl boyunca devam edecek. Bu sene gerçekten Kayseri´de konuyla ilgili çok büyük gerçekleşti? 8 bin civarında müracaat oldu? Bu müracaatlarda 5995 tane il müdürlüğümüze gelen dosyalar oldu? Genç çiftcilerimiz tarafından, bakanlığın bize ayırdığı ödenek çerçevesinde 163 tane çifçimize hibe desteği ödemesini yaptık. Genç çiftci projesi kapsamında büyükbaş, küçükbaş hayvancılık projelerine arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projelerine ve daha bir çok projelere bu sene destekleme kapsamında değerlendirildi. Bakanlık olarak çok büyük kriterler istemedik ? Bunda sadece 18 - 40 yaş arasında olması genç çiftcimizin,sigortalı çalışmıyor olması, ve örgün öğretime devam etmiyor olması şartı vardı ? Bu şartları taşıyan genç çiftcilerimiz bu sene bakanlığımıza, il müdürlümüze müracaat ettiler. Müracaatlar sonucunda da bakanlığımızın bize ayırdığı ödenek kapsamında 163 çifcimize destek verdik? ifadesini kullandı?.
Şube Müdürü Hacıpaşaoğlu sözlerinin sonunda bu projenin 2018 yılına kadar devam edeceğini hatırlatıp,tarım alanında yatırım yapmayı düşünen, köyüne dönmeyi düşünen bütün üreticileri bu projemize davet ederek ?Bizim bu sene verdiğimiz destek toplamı 4milyon 890 bin tl.dir. Bunlardan 122 tanesi büyükbaş ve küçükbaş hayvan projesi desteği, 41 tanesi ise bitkisel üretim ve diğer üretim tesisi projeleriydi? Yavaş yavaş şimdi hayvanlar gelmeye başladıkça büyükbaş hayvanlarla ilgili özellikle Tomarza´da, Bünyan´da büyükbaş hayvan dağıtımları yapıldı? Bu hafta içerisinde İncesu´da mor karaman koyun projesi dediğimiz dağıtımımız gerçekleştirildi? Bu müracaatlar içerisinde çok güzel spesifik müracaatlarda oldu?. Örneğin Yeşilhisar´da aromatik tıbbi yetiştiricilik ile alakalı bir projemiz var. Üreticimiz lavanta üretimi yapıyor. Ürettiği lavantalarında ekstrason ünitesinden alarak bizden destek alarak bunu yağını çıkarıp pazarlama imkanı olacak. Bu projeler de var? Bu proje 2018 yılına kadar devam edecek,tarım alanında yatırım yapmayı düşünen, köyüne dönmeyi düşünen bütün üreticilerimizi bu projemize davet ediyoruz? dedi?
HABER : S.ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları